Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Nelu Tătaru, scandalul Euthyrox: Am deschis anchete și am cerut ANMDM să verifice distribuitorii
11 mai, 20:53
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că a cerut ANMDM să verifice distribuitorii ca să vadă de ce medicamentul Euthyrox nu ajunge în farmacii și la pacienți, după ce firma producătoare i-a arătat că aduce mai mult în țară.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a explicat, la ieșirea de la Parlament, că a discutat cu firma producătoare a medicamentului Euthyrox și că aceasta chiar a mărit cantitatea pe care o aduce pe piața din România, dar că nu înțelege de ce ea nu ajunge la pacienți. El a arătat că a cerut ANMDM să verifice distribuitorii ca să vadă ce se întâmplă.

„La nivel declarativ, firma care produce Euthyrox aduce același stoc în fiecare lună, ca și înainte de epidemie. Am deschis anchete să vedem de ce stocul se epuizează atât de repede și nu ajunge la persoanele care au nevoie. De o lună de zile de când sunt ministru, am avut ca temă principală Euthyroxul (...) Am deschis anumite controale la nivelul distribuitorilor și a farmaciilor pentru a vedea de ce stocul se epuizează atât de repede, deși nu ajunge la persoanele care au nevoie de el", a spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a precizat că în aprilie s-a mărit cu 20% producția, la fel se va întâmpla și în mai, și că „am solicitat ANMDm evaluarea a tot ce înseamnă distribuitori”. Ministrul a spus că va apela la importul paralel sau la autorizații pe nevoie speciale dacă noul stoc nu va fi suficient pentru pacienții din România.


Ştiri Recomandate

Medicamente pentru cancer, tratament pentru anevrism cerebral? Caz ca al Emiliei Clarke, tratat altfel
Nou vaccin cu rezultate bune contra mai multor tipuri cancer
Zahăr. Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult
VOT Lege CARANTINĂ / IZOLARE. Decizia Senatului
Bani, medicamente
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri