Nelu Tătaru, despre diferențele dintre raportările oficiale COVID: cetățeanul trebuie informat corect

Nelu Tătaru
Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, spune că românii trebuie să fie informați corect privind raportările infecției COVID.

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, a făcut luni, 8 martie, declarații despre diferenţele din raportările oficiale COVID după ce actualul ministrul Vlad Voiculescu a dat publicităţii date privind pandemia, defalcate pe județe și pe centre de vaccinare. ”Din punct de vedere al comunicării, pe perioada cât eram ministrul Sănătății, se făcea în acel grup de comunicare strategică care era la nivelul Ministerului de Interne și care adună acolo tot ce înseamnă informații și avize. În acel moment (n.r pe perioada mandatului său), noi testările le făceam în centrele de testare care creșteau de la o zi la alta, nu aveam în fiecare județ. (...)

Testările se fac în funcție de protocol, în funcție de definiția de caz, în funcție de ancheta ancheta epidemiologică, sau la cerere depinde foarte mult de cerere și de anchetă. Cetăţeanul trebuie să fie informat, dar trebuie să fie informat corect, iar aicea transparență trebuie să fie asumată și în același timp care să aibă un suport atât legislativ cât şi ştiinţific. Cifrele diferă, când o să analizăm fiecare cifră şi de unde vine defalcat fiecare informaţie care duce la aceste cifre atunci putem spune şi mai multe", a mai spus Nelu Tătaru, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel