Nelu Tătaru: Decretată sau nu, suntem într-o stare de alertă! Coronavirus

Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că nu e cazul să ne culcăm pe o ureche. E oficială sau nu, suntem în stare de alertă, așa că nu trebuie să renunțăm la măsurile de protecție contra infectării cu coronavirus. 

„Declarată sau nu, decretată sau nu, suntem într-o stare de alertă. Avem încă o transmitere comunitară mică deocamdată, dar cu niște excese în ultimele patru, cinci zile. Gândiți-vă că am început cu 196 de cazuri în creștere, 237, 222, 275, culminând 320 de cazuri noi raportate ieri. Am avut de gestionat două weekenduri mai lungi, după prima și a doua serie de măsuri de relaxare. Astăzi avem o zi cu o a treia etapă de relaxare. Sunt momente pe care trebuie să le gestionăm, avem norme de funcționare și desfășurare a tuturor activităților pe care le relaxăm, deci trebuie să avem și o stare instituțională în care să putem avea pârghiile, ca să putem gestiona eventualele evoluții nefavorabile”, a declarat Nelu Tătaru, la B1TV

Ministrul Sănătății spune că evoluția numărului de cazuri de infectare cu coronavirus și COVID-19 depinde de fiecare dintre noi. 

„Gestionate corect, atât de noi, cât și de populație, prin respectarea regulilor de distanțare, portul măștii în locuri închise, în mijloace de transport în comun, respectarea regulilor de igienă și respectarea până la un moment dat de către agenții economici a tot ce înseamnă norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării activităților care au fost relaxate, credem că acest număr de cazuri va fi într-o creștere, dar într-o creștere moderată, pe care o putem gestiona. Nerespectarea acestor reguli duce, într-adevăr, și la o creștere a numărului de cazuri un pic mai accentuată. Vom observa și în zilele următoare ce au însemnat weekendul care a trecut plus relaxările de astăzi. Poate, astăzi, vom vedea un număr mai mic de cazuri, pentru că ieri a fost o zi de duminică, adresabilitatea la unitățile de primiri urgențe a fost scăzută, am avut un număr mai mic de recoltări, dar nu trebuie să rămânem cu un număr în scădere, fiindcă zilele următoare vor fi cele care ne vor da măsura evoluției. Ieri am gestionat primele șapte zile de după weekendul trecut și am putut vedea că acest număr al cazurilor noi este în creștere, precum a crescut și cel al cazurilor din terapie intensivă, la 172”, a continuat  Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel