Nelu Tătaru: 276 de copii până în 9 ani şi 495 de copii între 10-19 ani, infectați cu COVID-19

Nelu Tătaru
Până acum doar trei copii au ajuns la Terapie Intensivă din cauza COVID-19, dar în România sunt câteva sute de micuți infectați cu coronavirus, a anunțat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. 

În România, până acum,doar trei copilași au fost internați la Terapie Intensivă cu COVID-19. Unul a fost deja externat și va trebui să facă recuperare medicală pentru că a rămas cu sechele la plămâni, iar alți doi sunt încă internați, la București și la Galați, dar în stare stabilă. Pe lângă ei, însă, sute de micuți sunt infectați cu coronavirus. Cu toate acestea, ministrul Nelu Tătaru nu se așteaptă să fie probleme la această categorie de vârstă. 

„Copiii, adolescenții nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre pe care le-am avut în ultima săptămână, avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-1-9 ani și 495 de copii care sunt între 10-19 ani (infectați, n.r.). (...) Trebuie să gândim că, atât procesul electoral, în sine ziua votului, precum și ziua în care copilul este prezent la școală sunt cele mai reglementate în acest moment și cele mai respectate", a afirmat Nelu Tătaru, la Digi24

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel