NEBIVOLOLUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM - prospect

Foto: Pixabay
NEBIVOLOLUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM – prospect. Acțiune: Nebivolol: beta-blocant selectiv beta-1. Hidroclorotiazidă: diuretic tiazidic.

NEBIVOLOLUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM – prospect:

Denumire comercială: CO-NEBILET

Forma: comprimate filmate

Indicații: HTA (hipertensiune) esențială, pacienții la care tensiunea arterială este controlată adecvat cu adm. concomitentă de nebivolol și hidroclorotiazidă în dozele corespunzătoare.

Contraindicații: Hipersensibilitate. IH sau afectare a funcției hepatice. Anurie, IR severă (clearance al creatininei < 30 ml/min). Insuficiență Cardiacă acută, șoc cardiogen sau episoade de decompensare a IC care necesită tratament inotrop intravenos. Boala de nod sinusal, inclusiv blocul sino-atrial. BAV (bloc atrio-ventricular) de gradul doi și trei (fără pacemaker). Bradicardie (alură ventriculară < 60 bpm înainte de inițierea trat.). hTA (tensiune arterială sistolică < 90 mmHg). Tulburări circulatorii periferice severe. Antecedente de bronhospasm și astm bronșic. Feocromocitom netratat. Acidoză metabolică. Hipokaliemie refractară, hipercalcemie, hiponatriemie și hiperuricemie simptomatică. Al doilea și al treilea trimestru de sarcină și în perioada de alăptare.

Atenție!: Vezi nebivolol și hidroclorotiazidă.

Reacții Adverse: Vezi nebivolol și hidroclorotiazidă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel