NATALIZUMABUM - prospect

Foto: Pixabay
NATALIZUMABUM – prospect. Acțiune: Anticorp monoclonal recombinant împotriva moleculei de adeziune celulară alfa4-integrina; împiedică adeziunea endotelială a leucocitelor și extravazarea acestora.

NATALIZUMABUM – prospect:

Denumirea comercială: TYSABRI 

Forma: Concentrație pentru soluție perfuzabilă

Indicații: Ca unic tratament de modificare a bolii în scleroza multiplă recidivantă remitentă, foarte activă, pentru următoarele grupuri de pacienți: pacienți cu activitate intensă a bolii, în ciuda tratamentului cu un beta-interferon, pacienți cu evoluție rapidă.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Leucoencefalopatie multifocală progresivă (LMP). Pacienți cu risc crescut de infecții produse de germeni condiționat patogeni, inclusiv pacienți imunocompromiși. Asocierea cu beta-interferoni sau glatiramer acetat. Malignități active cunoscute, cu excepția pacienților cu carcinom bazocelular. Copii și adolescenți.

Atenție!: Nu este recomandat pentru utilizare la pacienții cu vârsta peste 65 de ani, datorită lipsei datelor în cazul acestei populații. Înainte de începerea tratamentului, trebuie să fie disponibilă o examinare recentă prin IMR, pentru a exclude posibilitatea LMP. Nu trebuie administrat prin injectare în bolus. Pacienții trebuie supravegheați în timpul perfuzării și timp de o oră după terminarea acesteia. Trebuie să fie disponibile resurse pentru managementul reacțiilor de hipersensibilitate. Pacienții trebuie monitorizați la intervale regulate pentru orice semne sau simptome neurologice noi sau agravate, care pot sugera LMP. Dacă apare o infecție produsă de germeni condiționat patogeni, administrarea trebuie oprită definitiv. Monitorizare hepatică. Pe timpul sarcinii se întrerupe administrarea. În timpul administrării se interzice alăptarea. Pacienților trebuie să li se dea cardul special al pacientului.

Reacții Adverse: Frecvent: cefalee, amețeală, vărsături, greață, artralgie, infecții ale tractului urinar, rinofaringită, frisoane paroxistice, pirexie, oboseală, urticarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel