Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mylan România: Vaccinurile contra gripei, livrarea completă se încheie săptămâna aceasta
14 noi, 12:48
Compania Mylan România, furnizor de vaccin gripal din licitația națională de anul acesta, termină săptămâna aceasta livrarea tuturor vaccinurilor contra gripei comandate de statul român
Vaccin

Compania Mylan România, furnizor de vaccin gripal în licitația națională de anul acesta, anunță livrarea completă și la timp a comenzilor de vaccin pentru acest sezon, către distribuitori.

Aceștia au livrat deja către furnizorii de servicii de sănătate (Direcțiile de Sănătate Publică de la nivel național) 1.050.000 de doze, urmând ca săptămâna aceasta să livreze și ultima tranșă de 450.000 de doze către beneficiari, conform acordului Ministerului Sănătății pentru sezonul 2019-2020.

Disponibilitatea stocurilor a fost un subiect critic în acest an, din cauza modificărilor frecvente ale tulpinilor dominante de virus gripal și a dificultăților OMS de a recomanda la timp tulpinile virale compoziția vaccinurilor gripale, pentru emisfera nordică, pentru sezonul 2019/2020.

Producerea vaccinului gripal este un proces extrem de complex care durează până la 6 luni, astfel încât ce se livrează în sezon se produce de fapt cu mult înaintea începerii acestuia. În ciuda acestor provocări, vaccinul gripal tetravalent Mylan este disponibil în timp util pentru pacienții din România.

Compania Mylan România a livrat integral către distribuitori cantitatea de doze de vaccin gripal, conform necesarului comunicat de către Ministerul Sănătății pentru licitația națională pentru sezonul 2019-2020.


Ştiri Recomandate

Dr Gabriel Mitulescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Dr Gabriel Mitulescu: chirurgia oncologică în România la Interviurile DC Medical
Somnul prea lung poate crește riscul de accident vascular cerebral
Boala Alzheimer nu este dictată doar de gene
Scandal cu rezidenți și doi medici, la Secția de Nefrologie a Spitalului Sf Ioan
Virusuri mai sigure pentru diagnosticare? Soluția descoperită de cercetători
O proteină pro inflamatorie ar putea provoca vaginoza bacteriană
Prea mult somn, risc crescut de accident vascular cerebral
Transplant de testicule, al doilea din lume. Unde a avut loc intervenția
Comentarii