Muzica, terapie pentru Alzheimer. O fostă balerină cu demență, VIDEO emoționant cu muzica din Lacul Lebedelor

Balerina Marta C Gonzalez
Un video emiționat este viral, astăzi, pe internet: Marta C Gonzalez, o fostă primă balerină la New York în anii '60, și care avea Alzheimer, își reamintește coregrafia din Lacul Lebedelor și dansează din scaunul cu rotile. 

Filmul a fost realizat anul trecut, cu ceva timp înainte ca Marta C Gonzalez, o fostă primă balerină la Opera din New York în anii '60, și care avea Alzheimer, să moară.

La un an de la dispariția ei, celebrul actor Antonio Banderas a distribuit clipul publicat de Asociacion Musica para Despertar, o organizație caritabilă spaniolă care folosește muzica pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților cu demență, pentru a le îmbunătăți starea de spirit și memoria, printre altele.  

Clipul o prezintă Marta C Gonzalez, care a murit în 2019, ascultând Lacul lebedelor lui Ceaikovski - pe care o dansase în tinerețe, în anii 1960.

Deși vizibil afectată de demență, în doar cteva clipe fosta mare balerină începe să-și miște brațele cu aceleași gesturi fine pe care le făcea în tinerețe pe scenă. Își reamintește perfect coregrafia pe care o executase pe marile scene ale lunii cu peste 50 de ani în urmă. 

 

 

Actorul Antonio Banderas a distribuit clipul pe pagina sa de Facebook, scriind că speră că videoclipul va servi drept „o binemeritată recunoaștere a artei și pasiunii” fostei balerine.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel