Trei factori de risc majori duc la...
Mustul este băutura specifică toamnei. Mustul de struguri este cunoscut pentru gustul său dulce și savuros, precum și pentru conținutul său bogat de nutrienți, inclusiv zaharuri naturale, vitamine și antioxidanți.
Mustul de struguri este folosit pentru producerea de vin, dar poate fi și o băutură în sine. Există diferite soiuri de struguri, iar mustul poate varia în culoare și gust în funcție de tipul de strugure utilizat. De obicei, mustul de struguri este considerat o băutură sănătoasă, deoarece conține vitamine precum vitamina C și antioxidanți care pot aduce beneficii pentru sănătate.
Pe lângă faptul că este o băutură nutritivă, mustul de struguri are și un conținut ridicat de antioxidanți. În plus, atunci când este oferit, mustul de struguri oferă o recompensă satisfăcătoare, astfel încât majoritatea oamenilor nu pot rezista să nu bea. Cu toate acestea, dacă simți brusc nevoia de a defeca după ce bei must de struguri, s-ar putea să te întrebi de ce mustul provoacă diaree.
Cu toate acestea, așa cum se întâmplă și cu alte sucuri de fructe, acesta conține fibre și zahăr pentru a ajuta la controlul mișcărilor intestinale. Prin urmare, poate ajuta la combaterea constipației și poate provoca diaree atunci când este consumat în exces.
Cu toate că mustul de struguri este un aliment de bază în multe diete, poate cauza probleme digestive, cum ar fi diareea, constipația și indigestia. Înțelegerea motivelor pentru care se întâmplă acest lucru este primul pas pentru a înțelege cum să faci față situației. De asemenea, te va ajuta să descoperi cum să te bucuri de mustul de struguri fără a avea probleme.
Mustul de struguri poate, de asemenea, să amelioreze constipația și deshidratarea. Consumul în cantități mari de must de struguri te poate constipa, potrivit Simply Called Food
La fel ca și în cazul altor sucuri, acest sucul conține mult zahăr, deci bea apă în loc să consumi prea mult zahăr.
Mustul de struguri poate provoca diaree, în special atunci când este băut în cantități mari. De exemplu, consumul a mai mult de două pahare de must de struguri poate duce la diaree, deoarece mustul de struguri conține apă și zahăr. Conținutul de zahăr din sucurile de fructe face ca consumul excesiv să fie o idee riscantă, deoarece poate duce la probleme de sănătate. Bea apă în locul băuturilor zaharoase este o alegere mai bună.
Ar putea fi util să iei în considerare starea ta digestivă dacă bei cantități modeste de must de struguri și experimentezi diaree. Astfel, vei putea identifica eventualele probleme digestive subiacente.
Deoarece mustul de struguri conține zahăr, apă și fibre, consumul de must de struguri poate cauza diaree atunci când nu ai constipație. Zahărul și fibrele ajută la reglarea intestinelor atunci când constipația lipsește, ceea ce duce la diaree. În plus, apa poate ajuta la înmuierea scaunelor, ceea ce indică diareea.
Mustul de struguri te face să mergi la toaletă pentru că conține fibre, zahăr și apă. În plus, fibrele și carbohidrații fac mișcările intestinale să fie mai regulate, în timp ce apa înmoaie scaunele dure.
Prin urmare, mustul de struguri te poate ajuta dacă ești constipat și nu poți face scaun. Cu toate acestea, pentru a compensa conținutul ridicat de zahăr din acest suc, ar trebui să bei mai multă apă.
Vezi și: Secretele cristalizării mierii. Ce se întâmplă dacă o consumi așa și cum îți afectează sănătatea
Mustul poate provoca diaree din mai multe motive
Conținut ridicat de zaharuri: Mustul de struguri conține cantități semnificative de zaharuri, cum ar fi glucoza și fructoza. Consumul excesiv de zaharuri poate suprasolicita tractul digestiv, determinând un flux mai rapid de apă și electroliți în intestinul subțire, ceea ce poate duce la diaree.
Cantitate mare de fibre: Mustul poate conține, de asemenea, fibre din pulpa de struguri. O cantitate mare de fibre poate avea un efect laxativ, stimulând mișcările intestinale și producerea de scaune moi sau diaree.
Intoleranța la fructoză: Unii oameni pot avea intoleranță la fructoză, care este un tip de zahar natural găsit în mustul de struguri. Consumul de must poate declanșa simptome digestive neplăcute, cum ar fi diareea, la persoanele cu această intoleranță.
Conținut de acid: Mustul de struguri poate conține, de asemenea, acid tartaric sau acid malic, care pot irita mucoasa stomacului și a intestinului, determinând diareea la unii oameni.
Mustul de struguri te poate face să mergi la toaletă în 2-3 ore pentru a provoca o defecație. În acest caz, ai putea dori să amesteci o cantitate mică de suc cu apă, mai ales dacă ai dificultăți în a ajunge la toaletă.
Mustul de struguri ajută la ameliorarea constipației. O face prin furnizarea unui efect laxativ pentru consumator. În general, va ajuta la ameliorarea constipației dacă este consumat în cantități mari.
Majoritatea mustului de struguri conține zahăr, fibre și apă. Aceste substanțe pot înmuia scaunul și regla mișcările intestinale, conducând la scaune moi.
În concluzie, mustul de struguri ameliorează durerea constipației și poate fi băut de oricine suferă de aceasta. Cu toate acestea, asigură-te mai întâi să fii bine hidratat.
În general, mustul de struguri provoacă aceleași mirosuri ca și alte sucuri de fructe. Cu toate acestea, dacă bei mult suc, s-ar putea ca scaunul să aibă miros.
Este important de menționat că nu toată lumea va experimenta diaree după consumul de must, iar reacțiile pot varia de la persoană la persoană. Dacă observi că mustul îți provoacă probleme digestive, este posibil să fie mai bine să-l consumi cu moderație sau să consulți un medic pentru a exclude alte probleme de sănătate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Trei factori de risc majori duc la...
Acestea sunt cele mai importante...
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...