Mugurii de pin: 7 beneficii DOVEDITE ȘTIINȚIFIC! Colesterol, tensiune, cancer

Mugurii de pin au numeroase beneficii pentru sănătate. Foto: Pixabay
Mugurii de pin sau nucile de pin sunt un ingredient obișnuit în sosurile pesto. Se găsesc aproape oriunde în lume, cu toate acestea, doar 18 specii de pini produc nuci suficient de mari pentru consumul uman. Iată ce beneficii dovedite științific (cu tot cu studiile respective) pentru sănătate au: 

În timp ce mugurii de pin sunt de dimensiuni mici, au o aromă puternică și au numeroase beneficii nutriționale. De exemplu, beneficiile mugurilor de pin includ scăderea colesterolului, promovarea sănătății ochilor și echilibrarea stării de spirit. 

Iată 7 avantaje ale mugurilor de pin:

1. Reduc colesterolul rău

Cercetările au arătat că dacă mugurii de pin sunt eleent de bază în dietă duc la o reducere a nivelului LDL – colesterolul „rău” (link direct studiu).

2. Slăbire

Cercetătorii au descoperit că cei care mănâncă în mod regulat nuci, inclusiv muguri de pin, au o greutate medie mai mică și un nivel mai scăzut de rezistență la insulină. (link direct studiu)

Mugurii de pin conțin o doză consistentă de fibre, vitamina E, calciu, magneziu și potasiu, toate acestea fiind corelate cu o dietă generală mai sănătoasă și pot ajuta la atingerea obiectivelor de slăbire (link direct studiu)

3. Scad tensiunea arterială

Pentru că mugurii de pin conțin o doză mare de magneziu, consumul lor duce la scpăderea tensiunii arteriale, precum și de un risc redus de accident vascular cerebral. (link direct studiu)

4. Îmbunătățesc sănătatea oaselor

Beneficiile nucilor de pin se extind și asupra sănătății oaselor, întrucât conțin calciu și potasiul necesar pentru absorbția și dpeunerea lui.  Alături de caju, nucile de pin sunt singurele două nuci cu un nivel semnificativ de vitamina K. (link direct studiu)

5. Risc mai mic de anumite tipuri de cancer

Magneziul din mugurii de pin ajută și la reducerea riscului de cancer. De fapt, doar o porție oferă 18% din aportul zilnic recomandat de magneziu. Iar dietele bogate în magneziu sunt asociate cu riscuri mai mici de mai multe tipuri de cancer, printre care cel pancreatic (link direct studiu) și cel de colon (link direct studiu).

6. Îmbunătățesc sănătatea ochilor

Mugurii de pin conțin o cantitate semnificativă de luteină, cunoscută sub numele de „vitamina ochiului”, de aceea ei fiind benefici inclusiv pentru cei care au suferit deja unele daune maculare. Luteina, la fel și zeaxantina, previn degenerescența maculară și glaucomul și pot opri apariția unor daunele suplimentare.

7. Echilibrează starea de spirit

Beneficiile mugurilor de pin includ, de asemenea, echilibrarea stării de spirit, mulțumită, din nou, conținutului de magneziu. Magneziul poate fi benefic pentru adolescenți și adulți care suferă de afecțiuni precum depresia, anxietatea și ADHD.

Un studiu din 2015 a arătat că adolescenții cu depresie care și-au crescut aportul de magneziu au avut un comportament mai echilibrat în ceea ce privește tulburările de dispoziție, cum ar fi izbucnirile de furie. (link direct studiu). O creștere a aportului de magneziu ajută și adulții care suferă de depresie, după cum arată un alt studiu. (link direct studiu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel