Mucenici moldovenești cu miere și nucă, cea mai SIMPLĂ rețetă. Sunt pufoși și gustoși

Prepară această rețetă de mucenici moldovenești cu miere și nucă. 

Ingrediente

450 ml lapte

125 gr zahăr

50 ml ulei

3 ouă

două plicuri de drojdie uscată

2 pliculețe zahăr vanilat

1 kg făină

esență de vanilie

coaja de la o lămâie 

Mod de preparare

Pentru maia: peste drojdia uscată pune puțin lapte, două linguri de făină și las-o să crească timp de 15 minute.

Treci la aluat: Pune făina, ouăle, maiaua, zahărul vanilat, coaja de la lămâie, esența de vanilie și amestecă. În timp ce amesteci, cu mixerul sau cu mâna, adaugă lapte, puțin câte puțin, și frământă. Lasă aluatul deoparte, să crească.

Pregătește siropul: pune apă pe aragaz, în momentul în care începe să fiarbă, adaugă zahăr, mai lasă să fiarbă aproximativ 3 minute. Pune esența de vanilie și coaja de portocală, pe care o scoți după ce siropul se răcește. 

Împarte aluatul în mai multe bucăți egale. Formează opturile și pune-le pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Lasă-i să crească un sfert de oră. Cu o pensulă, unge-i cu ou, pentru a avea o culoare frumoasă după coacere. Lasă-i la cuptor 20 de minute. 

Înainte de a-i însiropa, lasă mucenicii să se răcească. Pune sirop cu lingura, apoi miere și nucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever
academia de sanatate
  LIVE
Importanța testelor genetice. Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, la Academia de Sănătate

Crossuri externe

pixel