Motivul dezgustător pentru care nu trebuie să bei apă în avion. Ce boli riști

apa - FOTO: Freepik@yaroslav-astakhov
Un expert în călătorii împărtășește motivul dezgustător pentru care nu ar trebui să bei apa din avion.

Motivul dezgustător pentru care nu trebuie să bei apă în avion. Este important să vă mențineți hidratat atunci când zburați, dar un expert în călătorii a avertizat călătorii să nu folosească apa din avion, fie că este vorba de băuturi calde sau reci.

Este important să te hidratezi atunci când călătorești din cauza lipsei de umiditate din aer, iar faptul că te afli la altitudini mari pentru o perioadă lungă de timp te poate lăsa obosit și deshidratat.

Deși este important să continuați să beți apă atunci când vă aflați în aer, nu este momentul să încercați să economisiți bani. Un expert în călătorii a împărtășit motivul dezgustător pentru care ar trebui să bei doar apă îmbuteliată atunci când ești în avion.

De ce să nu bei apa din avion

Anton Radchenko, expert în călătorii și fondator al AirAdvisor, a declarat că cel mai important sfat pe care îl spune oamenilor este să ”evite să bea apă din avion” - indiferent dacă este vorba de băuturi reci sau calde.

Există mai multe motive pentru acest lucru, dar principalul este faptul că ”sistemele de apă de la robinet din timpul zborului sunt rareori curățate”.

”Așadar, atunci când cereți un pahar de apă de la robinet, o ciocolată caldă sau o ceașcă de cafea, este posibil să beți din țevi murdare”, a adăugat Anton Radchenko, potrivit Mirror.

Un alt motiv este că nu știți de unde în lume provine apa respectivă.

”În timp ce avioanele transportă apă potabilă, aceasta poate proveni de la orice punct de preluare de pe ruta avionului și poate fi depozitată pentru perioade lungi de timp, ceea ce înseamnă, în mod inevitabil, că calitatea apei este redusă”, a mai spus expertul în călătorii.

Vezi și: Salata care previne cancerul. Are doar două ingrediente, dar efectele sunt surprinzătoare

Contaminări

Deși companiile aeriene sunt ”obligate să respecte reglementări stricte privind calitatea apei și să efectueze teste de apă în mod regulat, acest lucru nu înseamnă că nu poate avea loc o ”contaminare gravă”.

Dacă beți apă contaminată, există riscul de îmbolnăvire, ceea ce este îngrijorător mai ales dacă aveți afecțiuni de bază sau un sistem imunitar slăbit.

Cu toate acestea, nu înseamnă că nu ar trebui să nu beți deloc apă, altfel riscați să vă deshidratați.

”Zborul crește riscul de deshidratare. Așadar, este important să vă mențineți consumul de apă. Dar consumul de apă de proastă calitate poate fi mai rău decât să nu bei suficientă.

Aduceți apă îmbuteliată este întotdeauna mai sigur. Și nu uitați - alcoolul NU este un bun înlocuitor! Se poate simți bine pe moment, dar te va deshidrata cu adevărat. Ceea ce este rău pentru sănătatea ta și rău pentru vacanță!”, a mai spus Anton Radchenko.

Vezi și: Obiectul care nu are ce căuta în dormitor. Îți perturbă somnul și provoacă anxietate

Ce să faceți dacă zburați pe distanțe lungi

Asociația Medicală Aerospațială sugerează aproximativ opt uncii de apă la fiecare oră în care vă aflați în aer. Cu cât zborul este mai lung, însă, cu atât mai mult contează hidratarea. Probabil că nu vă veți deshidrata în urma unui zbor de trei-patru ore, mai ales dacă beți puțină apă în timpul servirii băuturilor, spune doctorul Peter Hackett, director al Institutului pentru Medicină de Altitudine.

Ce se întâmplă dacă bei alcool în timpul zborului

Alcoolul îți deshidratează organismul la nivel celular, spune Dr. Cowl. Acesta este unul dintre motivele pentru care Asociația Medicală Aerospațială sugerează limitarea orelor de happy hours în timpul zborului. Nu puteți renunța la pinot? Un pahar de opt uncii de apă este probabil suficient pentru a contracara efectul de deshidratare al unui pahar de vin, spune Hackett. 

Vezi și: Alimentația care te poate ucide. Duce la deficit de nutrienți. Provoacă oboseală, amețeli și slăbiciune

Dacă vă îndreptați spre o destinație la mare altitudine...

Aerul rece de munte are avantajele sale - dar faptul că este hidratant nu este unul dintre ele. Deoarece umiditatea scade cu cât te afli mai sus, vei pierde lichide mai repede. Dar nu trebuie să exagerați cu apa pentru a vă feri de răul de altitudine (prea multă apă poate dilua de fapt nivelul de sodiu din sânge, lăsându-vă amețit sau chiar mai rău). Un litru în plus, până la un litru și jumătate de apă pe zi ar trebui să fie suficient, spune Institutul de Medicină a Altitudinii.

Dacă vă aflați într-un avion mai nou...

Umiditatea din cabină oscilează, de obicei, în jurul valorii de 20 la sută, spune Asociația Medicală Aerospațială. Alte studii sugerează că este mai mică: mai aproape de 10 la sută. Oricum, aerul filtrat din cabină este de obicei rece și uscat, spune Dr. Cowl.

”Acest aer tinde să scoată umiditatea din sistem. În general, te deshidratezi mai mult în acest tip de mediu”, potrivit CNT Traveler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel