Motive în plus ca să mănânci mere. Explicațiile medicului Vasi Rădulescu

Mere
Consumul regulat de mere e asociat cu un risc mai mic de apariție a unor afecțiuni cronice, susțin o serie de studii.

Medicul Vasi Rădulescu vorbește, într-o postare pe blogul său, despre beneficiile consumului de mere. Acesta citează studii care arată că un consum regulat de mere ar putea fi asociat cu un risc mai mic de apariție a mai multor afecțiuni cronice, boli de inimă, accident vascular cerebral. Merele pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.

Câteva beneficii amintite de medicul Vasi Rădulescu:

1. Te scapă de câteva kilograme - datorită conținutului lor de fibre, merele creează senzația de plin, scad aportul de calorii.

2. Bune pentru sănătatea oaselor - studiile efectuate pe oameni, animale și culturi celulare au descoperit că o cantitate mai mari de fructe ar putea fi asociată cu o densitate minerală osoasă crescută și cu un risc mai mic de osteoporoză.

3. Promovează funcția cognitivă - cercetările pe animale sugerează că ele ar putea ajuta la reducerea stresului oxidativ, la prevenirea declinului mental și alte semne lente de îmbătrânire.

4. Protejează de astm - studiile arată că un aport crescut de mere poate fi legat de un risc mai mic de astm. 

5. Reduce riscul de diabet - consumul unui măr pe zi a fost legat de un risc cu 28% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2, comparativ cu lipsa totală a acestui aliment din dietă, scrie DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel