Moringa, un super aliment, bun pentru sănătate: Proprietăți și contraindicații

Moringa, un super aliment, bun pentru sănătate. Proprietăți și contraindicații. Foto: Freepick @rostovtsevayu
Moringa completează lista super-alimentelor populare care include matcha, spirulină și chlorella.

Moringa Oleifera este o plantă unică cu efect tonic, curativ și detoxifiant, originară din India, plasată în topul super-alimentelor. Îți spunem exact pentru ce este utilă moringa, cum să o folosești și ce contraindicații are.

Moringa este un copac originar din India, care acum este cultivat activ și în Asia, Africa și America de Sud. În întreaga lume, moringa a câștigat popularitate datorită beneficiilor sale impresionante pentru sănătate.

Ceaiul de toporași, benefic în prevenția cancerului mamar, cu efecte antiinflamatoare și antioxidante

Conține o porție generoasă de antioxidanți, proteine ​​sănătoase, beta-caroten, aminoacizi și diverși compuși fenolici. De asemenea, această plantă este o sursă excelentă de vitamina A, vitaminele B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B3 (niacină), B6, acid ascorbic (vitamina C), precum și calciu, potasiu, fier, magneziu, fosfor, zinc.

Uleiul vegetal este obținut din semințele de moringa, care este folosit nu doar în diferite rețete, ci și în cosmetologie. Produsele cosmetice, pe bază de ulei și extract de moringa,  ajută la îmbunătățirea semnificativă a stării pielii și a părului, protejându-le de radicalii liberi și de deshidratare. Adesea, cosmeticele cu moringa sunt folosite pentru a combate inflamația pielii.

De ce să bei ceai de fenicul înainte de culcare. Cum se prepară, cine are contraindicații și la ce trebuie să fiți atenți

Moringa conține niazimicină, un compus care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea, poate ameliora unele boli precum constipația, gastrita și colita ulceroasă. Datorită proprietăților sale antibacteriene, moringa ajută la suprimarea creșterii microorganismelor patogene, iar conținutul ridicat de vitamine B îmbunătățește digestia.

Calciul și fosforul din compoziția sa întăresc oasele. Iar antioxidanții puternici găsiți în extractul de moringa pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, la scăderea nivelului de glucoză din sânge și ajută organismul să absoarbă fierul pentru a combate anemia.

Antioxidanții din extractul de frunze de moringa au proprietăți antiinflamatorii și încetinesc îmbătrânirea organismului. Iar vitaminele B și antioxidanții din moringa reduc nivelul de colesterol rău din sânge. 

Cum se ia moringa?

Este de remarcat faptul că aproape toate părțile acestui copac - frunze, tulpini, semințe - sunt comestibile. Moringa se vinde sub formă de pulbere, pastile, capsule, ceai, ulei, semințe în magazinele specializate și pe internet.

Frunzele de moringa, uscate sub formă de pudră sunt foarte populare. Ele pot fi folosite ca supliment alimentar, adăugând la bolurile pentru smoothie, cereale, supe, smoothie-uri, iaurturi naturale.

Cicoarea, o alternativă sănătoasă la cafea sau o băutură inutilă?

Frunzele uscate de moringa pot fi preparate ca ceai, în timp ce frunzele proaspete constituie o bază excelentă pentru salată.

Important! Sub orice formă vei lua moringa, consultă, mai întâi, medicul, citește recomandările de dozare și, de asemenea, acordă atenție calității produsului. Cumpără moringa de la producători și citește cu atenție informațiile de pe etichetă.

Contraindicațiile moringa

Deoarece moringa ajută la scăderea zahărului din sânge și a tensiunii arteriale, nu ar trebui să fie consumată de persoanele cu hipotensiune arterială și zahăr scăzut în sânge, deoarece acest lucru poate agrava problema.

Dieta cu ouă: beneficii, contraindicații și meniul pentru 7 zile

De asemenea, Moringa nu este recomandată femeilor însărcinate. Alte posibile contraindicații trebuie clarificate cu un medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel