Monica Pop, despre lupta cu cancerul de colon: Eu supraviețuiesc, cu 4 operații și... mai urmează. M-am tratat numai în România

Monica Pop, despre lupta cu cancerul de colon - Foto: DC Medical
Medicul Monica Pop a vorbit despre diagnosticul său de cancer și le-a transmis un mesaj celor care trec prin această boală. 

Începând din acest an, pe data de 5 iunie, România va sărbători Ziua Națională a Supravieţuitorilor de Cancer.

În România, aproximativ 100.000 de persoane sunt diagnosticate cu o afecţiune din spectrul oncologic, anual, şi aproximativ 55.000 de români pierd lupta împotriva cancerului.

Una dintre supraviețuitoare este medicul oftalmolog Monica Pop, care s-a luptat cu o formă de cancer, cancerul la colon mai exact. A trecut prin patru operații și spune că mai urmează, dar îi încurajază pe toți cei care trec prin această boală. 

"Evitați orice elemente negative", este unul dintre mesajele pe care-l transmite medicul Monica Pop celor care suferă de cancer.

Ce este testul FIT, proba fecală care-ți arată dacă ai cancer de colon. Ce înseamnă dacă ai sânge în scaun: Un semnal de alarmă

"Eu supraviețuiesc, cu 4 operații până acum (și... mai urmează), tratamente chimioterapice variate"

 

"Știe toată lumea, am vorbit public adesea de boala mea, am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite ("boală letală, boală necruțătoare, boală neiertatoare" etc), în loc de a fi informați corect că e o boală foarte severă, dar tratabilă, și nu de puține ori, vindecabilă!

Eu supraviețuiesc de ani în urma unui cancer de colon, cu 4 operații până acum (și... mai urmează), tratamente chimioterapice variate, etc.

În afară de perioadele de spitalizare pentru operatii, am mers mereu la lucru din ziua următoare externării. Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu!

M-am tratat numai în România, exclusiv, atât operator cât și ca medicație oncologică! Inclusiv acum!

Chiar aș fi avut ce să spun! Și din punct de vedere fizic, dar și psihologic! 

Foarte important: să facă tratament dar, să nu intrerupa activitatea, să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc!

De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici, de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare!", a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Când se face colonoscopia. Florentina Ioniță Radu: Acum, se face sub anestezie, pacientul NU știe nimic

Cum a aflat Monica Pop că are cancer

 

Monica Pop și-a deschis sufletul și a dezvăluit cum a aflat că are cancer. Medicul a recunoscut că a avut câteva simptome, însă nu le-a dat prea mare importanță.

"Tipul de neoplazie pe care am avut-o eu este un cancer de colon. Am avut simptome în sensul că aveam intermitent, cam la două luni, niște crampe destul de puternice, care mă țineau o zi.

N-am dat importanță, că am zis că sigur e un colon iritabil pentru că mă tratam ca pentru un colon iritabil și mergea, deci era bine. Și cu toate acestea s-a întâmplat așa. Pe urmă am avut un șoc puternic. (…)

Și am avut un stres îngrozitor, dar când am ajuns la spital, colegul respectiv a zis:„Monica, ești foarte-foarte albă la față. Du-te și fă ceva'. Eram ca o coala de hârtie. A doua zi de dimineață a început peritonita", a povestit în urmă cu ceva timp Monica Pop, la Antena 3, notează Spectacola.ro.

Diareea sau constipația, semnele cancerului de colon. Florentina Ioniță Radu, despre DETOX sau CLISMĂ: De 2 ori pe an, dar să nu fie o practică

Nufărul galben, simbolul Zilei Naţionale a Supravieţuitorilor de Cancer. Ce semnifică

 

Nicoleta Pauliuc, senator PNL, care a inițiat legea și care a anunțat că nufărul galben va deveni simbolul celor care au ieșit victorioși din lupta cu această boală, a dus propria luptă cu cancerul și susține că cei care ajung să învingă această boală se nasc pentru a doua oară, iar nufărul galben are o semnificație aparte.

"Am ales ca simbol al Zilei Naţionale a Supravieţuitorilor de Cancer, pe care o sărbătorim în 5 iunie anul acesta, nufărul galben: o floare gingaşă, dar spectaculoasă, născută din suferință.

Nufărul reprezintă cunoaşterea luminii şi dragostea, dar mai ales renaşterea. Pentru că eu aşa văd momentul în care învingi această boală crudă numită cancer: te naşti a doua oară. Vă dăruiesc din suflet tuturor un nufăr galben şi vă aştept să sărbătorim împreună viaţa", a scris Nicoleta Pauliuc pe pagina de Facebook.

În plus, senatoarea susține că supraviețuitorii cancerului trebuie să aibă o zi specială în care să simtă că viețile lor contează și le-a transmis un mesaj de speranță tuturor celor care luptă împotriva acestei boli, adăugând că oricine are șansa să iasă învingător.

"Mi-am dorit o asemenea Zi specială pentru a sărbători viaţa, pentru a-i cinsti aşa cum se cuvine pe supravieţuitori, pentru a le spune că vieţile lor contează, că sunt iubiţi şi apreciaţi. Este un moment care îmi doresc să radieze de lumină pentru că ştiu, la fel de bine ca voi toţi, ce temeri şi fantasme există în viaţa fiecăruia chiar dacă boala a fost depăşită.

Cu această ocazie, vrem să le transmite tuturor bolnavilor un mesaj de speranţă. Să le spunem că, la capătul acestei încercări cumplite, se poate obţine împlinirea. Că şi ei pot trece cu bine linia de sosire şi pot privi în urmă cu satisfacţie, pot fi învingători", a mai spus ea.

Analize GRATUITE pentru depistarea cancerul de COLON. ROCCAS, șansă pentru români: Până acum, din 2000 de pacienți, 15 au fost găsiți cu leziuni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel