Moment dificil pentru un medic. Dr Amin Zahra: când trebuie să anunțe un deces

Medic
Medicul Amin Zahra mărturisește pe rețelele sociale un moment dificil pentru un doctor: când trebuie să anunțe un deces.

Doctorul Amin Zahra mărturisește că anunțarea unui deces e un moment ”foarte greu”, mai ales când persoana anunțată este mama decedatului.

”Un moment foarte greu pentru un medic este atunci când trebuie să anunțe un deces!

Aseară a trebuit să anunț decesul unei doamne de 46 de ani, iar la numărul de contact era trecută mama! Momentul acesta devine și mai greu, atunci când trebuie să anunți o mamă că și-a pierdut copilul, Iar mama să-mi spună, că acum au rămas doi copii orfani!

Consider că atunci când ești stâlpul casei și încă sunt persoane care depind de tine, trebuie să fii mai responsabil și să te protejezi!

Pentru că doar așa având grijă de voi, puteți și voi la rândul vostru să aveți grijă de alții și astfel, veți putea trece peste această perioadă cât mai bine!”, notează medicul Amin Zahra.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 24 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 11.725 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 389 decese dintre care 8 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00. Ieri au fost înregistrate 15.261 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 161 erau ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. De asemenea, au fost raportate de către INSP 446 de decese (221 bărbați și 225 femei), din care 9 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

România cere, din nou, ajutor internațional pentru tratarea bolnavilor de Covid-19. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, sâmbătă, o hotărâre privind solicitarea de asistenţă internaţională constând în medicamente, echipamente, echipaje şi echipe medicale necesare în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID-19, prin Mecanismului European de Protecţie Civilă şi Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC - Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

Hotărârea CNSU a fost luată având în vedere "nevoia acută de asigurare a medicaţiei şi echipamentelor necesare pentru tratarea pacienţilor cu forme critice şi severe de COVID-19, precum şi cu imposibilitatea asigurării, într-un număr suficient, a personalului medical de specialitate pentru acordarea asistenţei medicale acestor pacienţi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel