Molnupiravir, aprobat în Marea Britanie pentru tratarea acasă a celor mai vulnerabili oameni

Molnupiravir este un tratament oral care previne COVID-19. Foto: MSD / Merck
Mii de persoane vulnerabile urmează să acasă primească tratamente antivirale și cu anticorpi monoclonali de ultimă oră pentru coronavirus (COVID-19). Este vorba de Molnupiravirși de noul anticorp monoclonal Ronapreve.

Guvernul Marii Britanii a anunțat că persoanele cele mai vulnerabile vor avea acces imediat la tratamente cu antiviralul Molnupiravir și la anticorpi monoclonali de ultimă oră, care salvează vieți.

Potrivit anunțului oficial (link direct comunicat), în Marea Britanie a fost lansat studiul național „PANORAMIC”, condus de Universitatea din Oxford în strânsă colaborare cu centrele de medicină de familie, ce recrutează aproximativ 10.000 de pacienți cu risc de îmbolnăvire gravă de COVID-19 pentru a avea posibilitatea de a lua tratamentul Molnupiravir acasă, după ce au un test PCR pozitiv.

Persoanele cu cel mai mare risc și care au un test pozitiv COVID-19  – cei imunocompromiși, pacienții cu cancer sau cei cu sindrom Down - vor putea, de asemenea, să acceseze fie Molnupiravir, fie noul anticorp monoclonal Ronapreve, în afara studiului, din 16 decembrie. 

Tratamentele vor ajuta la protejarea celor mai expuși riscului la acest virus în lunile de iarnă, reducând numărul de spitalizări și, prin urmare, presiunile asupra NHS (Sistemul britanic de sănătate). Acest lucru vine în ajutorul celor care au un sistem imunitar compromis și pentru care vaccinurile pot fi, prin urmare, mai puțin eficiente.

În studiile clinice, Molnupiravir a demonstrat că reduce riscul de spitalizare sau deces pentru adulții cu risc, nespitalizați, cu COVID-19 ușor până la moderat, cu 30%, iar Ronapreve a redus riscul cu 70%.

„Regatul Unit este lider mondial în lansarea de tratamente inovatoare pentru pacienții care au nevoie de ele și decizia de astăzi reprezintă o piatră de hotar istorică în lupta noastră împotriva coronavirusului, implementarea primelor medicamente pe care persoanele vulnerabile le vor putea lua în afara spitalului și în confortul propriilor case, pentru a se proteja”, a arătat Secretarul pentru sănătate și asistență socială, Sajid Javid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel