Moș Crăciun se vaccinează antigripal. E cât se poate de adevărat

Sezonul sărbătorilor se apropie în Laponia (Finlanda), iar Moş Crăciun este în toiul pregătirilor: s-a vaccinat antigripal şi a demarat o campanie pentru recrutarea elfilor care îl vor ajuta în misiunea sa din această iarnă, relatează AFP.

În oraşul Rovaniemi, situat la Cercul polar arctic, Moş Crăciun a fost fotografiat în timp ce îşi făcea vaccinul antigripal, administrat de infirmiera sa, Tiia Kahkonen. Fotografia a devenit repede virală pe internet. 

Vaccinarea, mai mult decât o simplă măsură de precauţie

În nordul extrem al Finlandei, vaccinul este mai mult decât o simplă măsură de precauţie întrucât sezonul gripei coincide cu perioada cea mai agitată a anului.

Anul trecut în decembrie, 390.000 de turişti străini au petrecut o noapte în Laponia, o creştere de aproape 10% în comparaţie cu Crăciunul din anul precedent.

Cei mai numeroşi vizitatori sunt britanicii, urmaţi de ruşi, francezi şi germani, potrivit statisticilor oficiale.

În plus, o agenţie de recrutare finlandeză din Laponia a publicat o ofertă de muncă destinată elfilor care doresc să se ocupe de numărul mare de turişti dornici să-l întâlnească pe Moş Crăciun chiar în regatul său.

Nu este necesară experienţă anterioară, se precizează în anunţ, întrucât firma de recrutare promite cursuri prin care "se pot obţine abilităţi de elf şi comunicare".

Temperaturile pot coborî până la -40

Persoanele selectate vor avea, de asemenea, şansa să primească sfaturi referitoare la diferitele metode prin care se pot proteja de frig în nordul Finlandei, unde temperaturile trec rareori de zero grade Celsius şi pot coborî până la -40.

Îngrijirea renilor nu se află pe lista abilităţilor solicitate, în schimb elfii trebuie să se ocupe de grupurile de turişti, "să ţină focul aprins şi să servească băuturi calde" şi să supravegheze pârtia de săniuş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel