Mituri spulberate despre dieta Keto. Da, este și pentru vegetarieni

Brânza Paneer, doeta Keto      Sursa foto: recipetineats.com
Despre dieta Keto s-au scris multe de-a lungul timpului. Iată ce spun specialiștii și cum o pot aborda veganii.

O dietă cetogenă este arta de a consuma alimente sănătoase care sunt mai bogate în grăsimi, completând în mod adecvat proteinele și minime în carbohidrați și obținând o stare metabolică numită „cetoză nutrițională”.

Keto nu face diferența între vegetarieni și non-vegetarieni. Singura măsură a diferenței va fi în ceea ce privește proteina pe care o consumați. Deci, în loc de carne, proteinele vor veni sub formă de brânză paneer sau tofu. Dacă ești vegetarian, vei putea să te bucuri de dieta ta obișnuită. Cu toate acestea, s-ar putea să renunțați la câteva legume în urmă, deoarece nu toate legumele sunt prietenoase cu keto.

Cum funcționează Keto pentru un vegetarian?

Oamenii de știință spun că organismul nostru are nevoie de 9 aminoacizi esențiali. Paneer nu are unul sau doi, ci toți nouă. Deci, metabolismul proteic nu se referă doar la consumul de proteine ​​animale.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Greșeli care trădează demența. Dacă le faci des, ar trebui să mergi la un consult medical

Mituri despre Keto vegetarian:

MITUL 1 - Te vei plictisi de Paneer.

Există și mai multe opțiuni, în afară de a-ți compune dieta din Shake-uri proteice. Tofu, semințele și nucile pot fi, de asemenea, grozave în realizarea aportului de proteine ​​​​de bază adecvat.

MITUL 2 - Nu aveți varietate în a găti rețete vegetariane Keto.

Ingredientul principal se schimbă, în timp ce sosurile pot fi aceleași.

MITUL 3 – Proteinele sunt cu adevărat importante.

Da, cu siguranță. Dar asta înseamnă pur și simplu că aveți nevoie de proteine ​​pentru întreținerea de bază, orice exces face dieta Keto să devină o versiune a dietei Atkins.

Citește mai multe AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel