Miting de sensibilizare, organizat de Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România

Ambulanță
Un „miting de sensibilizare” va fi organizat în București, începând cu 1 octombrie. Acțiunile vor continua pe o perioadă nedeterminată, până când autoritățile vor lua act de problemele pe care le evidențiază, spun organizatorii.

Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România, care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanță din România, a hotărât organizarea celui mai mare „Miting de sensibilizare” la nivel național.

La evenimentul ce va avea loc în București vor participa angajați, membri  de sindicat, reprezentați de Federația Națională Sindicală "Ambulanța" din România, din fiecare serviciu de ambulanță, fără a afecta capacitatea operativă de intervenție a serviciilor de ambulanță.

Decizia organziării acestui miting a fost luată la Consiliul Național de la Eforie Nord din 29 august, în urma analizării problemelor cu care se confruntă Serviciile Publice de Ambulanță din România, potrivit unui comunicat de presă.

Acțiunile, desfășurate pe perioadă nedeterminată

Organizarea mitingului de sensibilizare s-a stabilit că se va desfășura pe o perioadă nedeterminată, începând din 1 octombrie, în două locații: Palatul Parlamentului, intrarea din strada Izvor - vizând Camera Deputaților și Piața Victoriei - vizând Guvernul României.

„În situația în care acțiunea de sensibilizare nu va atrage atenția celor două instituții centrale cu rol decizional în soluționarea problemelor sesizate, se va continua acțiunea în fiecare zi de marți, în săptămânile care urmează pe toată durata lunii octombrie, iar începând cu luna noiembrie vom declanșa acțiuni sindicale, luând în calcul și greva generală”, se mai arată în comunicatul de presă.

Organziatorii mai arată că acțiunile sindicale anunțate vor continua până când se va lua act de problemele evidențiate. „Vom conveni asupra unui program național de organizare, dezvoltare și consolidare a Serviciilor Publice de Ambulanță desfășurat pe termen scurt, mediu și lung, în funcție de priorități, revizuirii și așezării salarizării la nivelul responsabilităților profesionale și recunoașterii condițiilor de muncă a personalului din Serviciile Publice de Ambulanță”, se mai arată în comunicat.

Scopul mitingului este „de informare a cetățenilor din România referitor la problemele care s-au acutizat în cadrul sistemului sanitar de urgență în prespital, respectiv serviciile de ambulanță.”

De asemenea, „de atenționare a clasei politice, a Președintelui actual al României și a celui care va fi ales, a Guvernului  actual al României și a guvernelor care vor urma, indiferent de culoarea politică, ei trebuie să așeze acest serviciu public de urgență medicală prespitalicească la locul importanței pe care îl are în salvarea de vieți”, se maiarată în document.

Pe 1 octombrie, evenimentul ca avea loc:

- de la ora 10.00 la ora 12.00 la Palatul Parlamentului - intrarea Parcul Izvor;

- de la ora 13.00 la ora 15.00 la Guvernul României - Piața Victoriei;

Dacă se va decide continuarea acțiunii, aceasta va avea loc astfel:

- în zilele de marți a săptămânii, respectiv 8, 15 și 22 octombrie, de la ora 10.00 la 12.00 la Palatul Parlamentului, intrarea Izvor, se mai arată în documentulsemnat de președintele Federației, Gheorghe Chiș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel