Mișcarea fizică: în ce condiții te poate face să te simți energizat

Exercitii
Oboseala sau lipsa energiei pot fi de multe ori, urmare a lipsei de mișcare fizică, a sedentarismului. Specialiștii explică ce putem face pentru a elimina această oboseală.

Este evident că oboseala vine în urma unui efort, însă specialiștii spun că mișcarea, de fapt ne-ar putea da chiar mai multă energie.

Pentru început, schimbările la nivel celular apar în interiorul corpului atunci când faceți mișcare. Efortul vă corpul pentru a produce mai multe mitocondrii în interiorul celulelor musculare. Mitocondriile sunt cunoscute sub numele de „centrale electrice” ale celulelor, deoarece acestea creează combustibil din glucoză din alimentele pe care le consumați și din oxigenul din aerul pe care îl respirați. A avea mai multe mitocondrii mărește aprovizionarea cu energie a corpului.

Mișcarea fizică stimulează circulația oxigenului

Exercițiile fizice stimulează, de asemenea, circulația oxigenului în interiorul corpului. Această creștere a oxigenului nu numai că susține producția de energie a mitocondriilor, ci permite corpului să funcționeze mai bine și să-și folosească energia mai eficient. În plus, corpul primește un impuls de la o creștere a nivelului hormonal indusă de efort, care te face să te simți mai energizat.

Pe lângă faptul că ajută corpul să creeze și să utilizeze energie, exercițiile fizice regulate favorizează un somn mai bun pe timp de noapte.

Somnul profund este crucial pentru sănătatea generală și pentru a vă simți bine odihniți și energici când vă treziți dimineața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel