Mirul, putere vindecătoare. Ajută la afecțiunile tenului, dureri și ucide bacteriile dăunătoare

mirul - FOTO: Freepick@bdspn
Mirul utilizat de preoți la slujbele religioase are beneficii terapeutice asupra organismului.

Mirul sau smirna din utilizările bisericești are întrebuințări și asupra sănătății. Smirna este o sevă uscată brun-roșiatică dintr-un copac spinos - Commiphora myrrha, de asemenea, cunoscut sub numele de C. molmol - care este originar din nord-estul Africii și sud-vestul Asiei. Un proces de distilare cu abur este utilizat pentru a extrage ulei esențial de smirnă, are o culoare precum chihlimbarul și miros de pământ. 

Smirna, sub formă de bobiţe de culoare galben închis, ca şi tămâia, este înzestrată cu o mireasmă deosebită şi puteri vindecătoare, fiind unul dintre darurile aduse Pruncului Iisus la naştere de către cei Trei Magi de la Răsărit, alături de aur şi tămâie.

Mirul, utilizat în medicina chineză

Mirul a fost mult timp folosit în medicina tradițională chineză și medicina ayurvedică. Oamenii de știință testează acum potențialele utilizări ale uleiului, inclusiv pentru durere, infecții și răni ale pielii. Mirul are mai multe beneficii pentru sănătate bazate pe știință și utilizări ale uleiului esențial de mir, potrivit Healthline.

Vezi și: Cele mai rele locuri de muncă pentru sănătate. În ce domenii ești predispus durerii

Mirul ucide bacteriile dăunătoare

Egiptenii antici foloseau mirul și alte uleiuri esențiale pentru a îmbălsăma mumiile, deoarece uleiurile nu numai că oferă un miros plăcut, ci are și o degradare lentă. Oamenii de știință știu acum că acest lucru se datorează faptului că uleiurile ucid bacteriile și alți microbi.

În plus, în timpurile biblice, mirul - adesea în combinație cu tămâia - a fost ars în lăcașurile de cult pentru a ajuta la purificarea aerului și pentru a preveni răspândirea bolilor contagioase, inclusiv a celor cauzate de bacterii.

Un studiu recent a constatat că mirul și tămâia tămâie reduc bacteriile din aer cu 68%. Cercetările preliminare sugerează că mirul poate ucide direct bacteriile. În plus, mirul stimulează sistemul imunitar pentru a face mai multe celule albe din sânge. Mirul are efecte puternice împotriva mai multor bacterii infecțioase, inclusiv unele rezistente la medicamente.

Vezi și: Infecțiile, risc pentru Alzheimer și Parkinson. Care este legătura

Mirul sprijină sănătatea orală

Datorită proprietăților sale antimicrobiene, mirul fost utilizat în mod tradițional pentru a trata infecțiile orale și inflamația. Unele ape de gură naturale și pastă de dinți conțin mir, care este aprobat ca aromă de FDA.

Persoanele cu boala Behcet - o tulburare inflamatorie - care au folosit o apă de gură mir de patru ori pe zi, timp de o săptămână pentru a trata rănile dureroase  de la gură, 50% au avut o ameliorare completă a durerii și 19% au avut vindecare completă a rănilor. 

Vezi și: Apa plată și apa potabilă, care e diferența și care e mai BUNĂ de băut. Ionică: Verificările sunt făcute doar la izvor

Mirul, benefic pentru sănătatea pielii

Mirul sprijină sănătatea pielii și poate ajuta la vindecarea rănilor. Utilizările tradiționale de mir includ tratarea rănilor pielii și infecțiile. Astăzi, oamenii de știință testează aceste aplicații. Un studiu de eprubetă pe celulele pielii umane a constatat că un amestec de ulei esențial care conține mir a ajutat la vindecarea rănilor.

Mirul combate durerea

Durerile precum cele de cap, articulare sau de spate sunt afecțiuni comune. Mirul conține compuși care interacționează cu receptorii opioizi și îi spun creierului că nu aveți dureri. Mirul blochează, de asemenea, producția de substanțe chimice inflamatorii care pot duce la umflături și durere.

Când persoanele predispuse la dureri de cap au luat un supliment multi-ingredient care conține mir, durerea lor de cap a fost redusă cu aproximativ două treimi în timpul studiului de șase luni.

Mirul, efect antioxidant

Mirul poate fi un antioxidant puternic, fiind un compus care combate daunele oxidative. Daunele oxidative cauzate de radicalii liberi contribuie la îmbătrânire și la unele boli.

Un studiu de eprubetă arată că mirul a fost mai eficient decât vitamina E, un antioxidant puternic, în lupta împotriva radicalilor liberi.

Vezi și: Tămâia, efect tămăduitor pentru întregul organism. Previne cancerul, durerile articulare și reduce disconfortul spiritual

Mirul, ușor de folosit

Mirul poate fi inhalat, aplicat local sau utilizat pentru îngrijirea orală. Nu trebuie înghițit.

Utilizarea topică

Din cauza riscului de iritare a pielii, cel mai bine este să diluați mirul într-un ulei purtător, cum ar fi jojoba, migdalele, semințele de struguri sau uleiul de nucă de cocos. Acest lucru ajută, de asemenea, la prevenirea evaporării prea rapide a mirului. 

În general, utilizați 3-6 picături de mie pe 1 linguriță (5 ml) de ulei purtător pentru adulți. Aceasta este considerată o diluție de 2-4%. Pentru copii, utilizați 1 picătură de ulei esențial pe 1 linguriță (5 ml) de ulei purtător, care este o diluție de 1%.

Puteți adăuga, de asemenea, o picătură sau două de mir la o cremă înainte de a o aplica pe piele. Unii oameni adaugă mirul la produsele folosite pentru masaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel