MIRTAZAPINUM - prospect

Foto: Pixabay
MIRTAZAPINUM – prospect. Acțiune: Antidepresiv; blocant al receptorilor alfa-2 presinaptici din autosinap sele adrenergice și din heterosinapsele adreno-serotoninergice, cu creș terea eliberării noradrenalinei și serotoninei în fanta sinaptică. Blochează receptorii serotoninergici 5-HT2 și 5-HT3.

MIRTAZAPINUM – prospect:

Denumiri comerciale: ESPRITAL, MIRTAZAPINA ARENA, MIRTAZAPINA AUROBINDO, MIRZATEN, MIRZATEN Q-TAB, PHARMATAZ, REMERON, ZULIN 

Forma: Comprimate orodispensabile, comprimate dispensabile, comprimate filmate

Indicații: Tratamentul episoadelor depresive majore.

Contraindicații: Hipersensibilitate la mirtazapină.

Atenție!: Prudență în epilepsie, afecțiuni hepatice, afecțiuni renale, afecțiuni cardiace, hTA (hipotensiune), schizofrenie, depresie, diabet zaharat, glaucom, adenom de prostată; interacțiuni medicamentoase cu alcool; sarcină și alăptare; șoferi și activități de precizie.

Reacții Adverse: Leucopenie, somnolență, creșterea apetitului; creștere ponderală; vertij, convulsii, criză maniacală, edeme la nivelul membrelor inferioare, colorație icterică a tegumentelor și mucoaselor, erupții cutanate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel