Mircea Rednic, pe masa de operație. Antrenorul UTA Arad a suferit un infarct

mircea rednic - FOTO: Captura YouTube@UTA Arad
Mircea Rednic, antrenorul UTA Arad, a suferit un infarct. Acesta a fost operat.

Mircea Rednic, antrenorul echipei de fotbal UTA Arad, a suferit un infract, anunță reprezentanții Clubului, pe pagina de Facebook.

”Multă sănătate, Mircea Rednic! În timpul jocului pe care echipa noastră l-a disputat cu FCSB la Arad, antrenorul principal al echipei, Mircea Rednic, a suferit un infarct miocardic.

Astăzi, în urma unui control amănunțit, medicii au decis să-i monteze un stent și să-l țină sub supraveghere la Spitalul Județean, pentru următoarele zile. Rednic va reveni alături de echipă după aproximativ o săptămână, în funcție de starea medicală de la acel moment. Îi dorim multă sănătate și îl așteptăm cât mai repede alături de echipă”, arată reprezentanții UTA Arad.

În anul 2021, Mircea Rednic a mai trecut prin momente dificile. Antrenorul de fotbal a fost  supus unei intervenții chirurgicale de înlocuire a articulației șoldului. Această intervenție, realizată după o metodă minim – invazivă nu a presupus secționarea vreunui mușchi sau a vreunui tendon. Astfel, a fost eliminate durerea postoperatorie, a fost scurtată perioada de recuperare și a fost îmbunătățită considerabil mobilitatea pacientului.

Cum se manifestă infarctul

Un atac de cord, numit și infarct miocardic, apare atunci când o parte a mușchiului cardiac nu primește suficient sânge. Cu cât trece mai mult timp fără tratament pentru a restabili fluxul sanguin, cu atât mai mare este afectarea mușchiului cardiac.

Boala arterelor coronare (CAD) este principala cauză a atacului de cord. O cauză mai puțin frecventă este un spasm sever, sau contracția bruscă, a unei artere coronare care poate opri fluxul sanguin către mușchiul cardiac.

Principalele simptome ale unui atac de cord sunt:

- Durere sau disconfort toracic. Cele mai multe atacuri de cord implică un disconfort în centrul sau în partea stângă a pieptului care durează mai mult de câteva minute sau care dispare și revine. Disconfortul poate fi resimțit ca o presiune inconfortabilă, apăsare, plenitudine sau durere.

- Senzație de slăbiciune, amețeală sau leșin. De asemenea, este posibil să vă treacă o transpirație rece.

- Durere sau disconfort la nivelul maxilarului, gâtului sau spatelui.

- Durere sau disconfort în unul sau ambele brațe sau umeri.

- Dificultăți de respirație. Aceasta vine adesea împreună cu disconfortul toracic, dar scurtarea respirației poate apărea și înainte de disconfortul toracic, potrivit CDC.

Infarctul, factori de risc

Mai multe afecțiuni de sănătate, stilul de viață, vârsta și istoricul familial pot crește riscul de boli de inimă și de atac de cord. Aceștia se numesc factori de risc.

Cei mai importanți trei  factori de risc cheie pentru bolile de inimă sunt tensiune arterială ridicată, colesterol ridicat în sânge și fumat, mai notează CDC.

Unii factori de risc nu pot fi controlați, cum ar fi vârsta dumneavoastră sau istoricul familial. Dar puteți lua măsuri pentru a vă reduce riscul prin modificarea factorilor pe care îi puteți controla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel