Ministrul Sănătății: prelungirea stării de alertă este aproape iminentă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că prelungirea stării de alertă este aproape iminentă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că "prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă".

"În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă", a spus el la B1 TV.

Miisturl Sănătății a mai afirmat că ar fi posibilă carnatinarea anumitor localități sau regiuni, la nevoie, însă în măsura în care legislația ar permite acest lucru.

De asemenea, el a mai arătat că nu a anticipat lipsa unei legislații. 

"Am anticipat foarte multe lucruri. Am anticipat şi creşterea prin măsuri de relaxare. Nu am anticipat lipsa unei legislaţii. (...) Sunt 12 ţări care în acest moment au diferite grade de restricţie faţă de cetăţenii români. Ar trebui să ne pună nişte semne de întrebare. Alţii văd ce noi nu vrem să vedem. (...) În acest moment avem şi relaxări multiple, avem şi nerespectarea unor reguli, avem şi lipsa unei legislaţii", a precizat demnitarul, citat de agerpres.ro.

Potrivit lui Tătaru, în următoarele două săptămâni va fi un "joc" al numărului de cazuri noi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel