Ministrul Sănătății cere verificarea adeverințelor prin care o parte a personalului medical nu face gărzi și nu acordă asistență pacienților COVID-19
29 oct 2021, 12:27

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a solicitat reprezentanților corpului de control să verifice modul de eliberare, precum și legalitatea adeverințelor medicale emise pentru personalul medical în vederea exceptării de la efectuarea gărzilor și scutirea de la acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Cseke Attila a cerut verificarea adeverințelor prin care o parte a personalului medical nu face gărzi și nu acordă asistență pacienților COVID-19 de către Corpul de control, după ce Ministerul Sănătății a primit sesizări privind existența unui număr de 12 cazuri semnalate în două unități sanitare.

„Am luat decizia de a trimite corpul de control pentru verificări din respect pentru personalul medical aflat în linia întâi, dar și pentru pacienții care așteaptă din partea noastră corectitudine și profesionalism. Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi fără oprire și alții să se sustragă nejustificat. Vom trimite astfel de controale la toate sesizările pe care le vom primi până oamenii vor înțelege că trebuie să își facă datoria”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?