Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: primele luni ale noului an se anunță dificile, pandemia nu a trecut

Prof dr Alexandru Rafila. Foto: DC Medical
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că primele luni din 2022 ”se anunță dificile” din cauza pandemiei COVID. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, scrie pe rețelele sociale că primele luni din 2022 vor fi ”dificile” și că dorința sa cea mai puternică este ”să găsim calea pentru o viață fără constrângeri”.

”Dragi prieteni, Vă urez sănătate și cât mai multe realizări în anul 2022! Primele luni ale lui noului an se anunță dificile, pandemia nu a trecut, iar pentru a le depăși avem nevoie de solidaritate, responsabilitate și empatie unii față de ceilalți. Lucrez împreună cu colegii mei ca să depășim această perioadă cât mai repede și, ulterior, să trecem la reclădirea sistemului nostru medical. Accesul la servicii medicale de calitate ne va face viața mai bună!

Dorința mea cea mai puternică este să găsim calea pentru o viață fără constrângeri, pentru a putea călători și participa la evenimente culturale și sportive în siguranță. Ne străduim să menținem școlile deschise, acestea sunt fundamentul pentru a avea noi generații sănătoase și instruite. Le mulțumesc colegilor mei din sistemul medical pentru efortul formidabil făcut în cei doi ani de pandemie! Contez în continuare pe profesionalismul, generozitatea și altruismul vostru. Numai împreună putem reuși!”, se arată în mesajul ministrului Sănătății pe Facebook.

Agenția britanică de reglementare a medicamentelor și a produselor de sănătate (MHRA) a anunțat vineri că a aprobat medicamentul antiviral oral al Pfizer Paxlovid pentru persoanele care au o formă ușoară până la moderată de COVID-19 și care prezintă un risc de agravare a bolii.

Paxlovid este un medicament antiviral cu o combinație de ingrediente active, PF-07321332 și Ritonavir, care fac parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează, utilizate în prezent pentru tratarea HIV, hepatitei C și a altor boli virale, care acționează prin împiedicarea virusului de a se replica. Medicamentul a fost autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste cu forme ușoare până la moderate de COVID-19 și cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea unei boli severe.

Printre acești factori de risc se numără obezitatea, vârsta înaintată (60 de ani și peste), diabetul zaharat sau bolile de inimă. Cele două substanțe active din Paxlovid se prezintă sub formă de comprimate separate care sunt ambalate împreună și se iau împreună, de două ori pe zi, pe cale orală, timp de cinci zile. Medicamentul poate fi folosit în afara cadrului spitalicesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel