Ministrul Sănătății a discutat cu managerii de spitale. Ce le cere Vlad Voiculescu
18 feb, 19:24

Ministrul Sănătății a discutat cu managerii de spitale  FOTO: Ministerul Sănătății
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a organizat joi, 18 februarie, o videoconferință cu managerii de spitale pe tema reorganizării circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în unitățile sanitare. 

La videoconferința, organizată joi, 18 februarie, de ministrul Sănătății, cu managerii de spitale s-a discutat despre reorganizarea circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în unitățile sanitare. La videoconferință au participat și secretarii de stat Andreea Moldovan și Ioana Mihăilă.

”Vrem să creștem calitatea serviciilor medicale atât pentru pacienții COVID-19, cât și pentru cei care se adresează spitalelor cu alte afecțiuni. Tot mai multe unități sanitare destinate COVID-19 au solicitat redeschiderea pentru tratarea altor cazuri în această fază epidemiologică. Am cerut direcţiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate și a modului în care sunt separate complet circuitele funcţionale pentru pacienţii infectaţi de cei neinfectaţi. Aștept o propunere de planificare a capacităților la nivelul spitalelor pentru a putea reconsidera unitățile medicale privind încadrarea COVID-19”, a declarat Vlad Voiculescu, în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății derulează în prezent un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza și circuite separate pentru pacienții non-COVID-19 și, pe de altă parte, de a crește capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienții COVID-19.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri