Ministrul Sănătății a discutat cu managerii de spitale. Ce le cere Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății a discutat cu managerii de spitale  FOTO: Ministerul Sănătății
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a organizat joi, 18 februarie, o videoconferință cu managerii de spitale pe tema reorganizării circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în unitățile sanitare. 

La videoconferința, organizată joi, 18 februarie, de ministrul Sănătății, cu managerii de spitale s-a discutat despre reorganizarea circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în unitățile sanitare. La videoconferință au participat și secretarii de stat Andreea Moldovan și Ioana Mihăilă.

”Vrem să creștem calitatea serviciilor medicale atât pentru pacienții COVID-19, cât și pentru cei care se adresează spitalelor cu alte afecțiuni. Tot mai multe unități sanitare destinate COVID-19 au solicitat redeschiderea pentru tratarea altor cazuri în această fază epidemiologică. Am cerut direcţiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate și a modului în care sunt separate complet circuitele funcţionale pentru pacienţii infectaţi de cei neinfectaţi. Aștept o propunere de planificare a capacităților la nivelul spitalelor pentru a putea reconsidera unitățile medicale privind încadrarea COVID-19”, a declarat Vlad Voiculescu, în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății derulează în prezent un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza și circuite separate pentru pacienții non-COVID-19 și, pe de altă parte, de a crește capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienții COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel