Coronavirus. Ministrul Sănătății despre medicii demisionari de la UPU Bacău

Medic
După ce medicii de la UPU Bacău și-au dat demisia în cursul zilei, ministrul Sănătății a declarat seara că a mai rămas un singur doctor demisionar, cel care l-a tratat pe student suspect de coronavirus.

Coronavirus, medici, Bacău. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, într-o conferință de presă, că situația de la UPU Bacău a fost detensionată și că mâine se va discuta cu reprezentanții DSP Bacău care au amendat medicul ce l-a tratat pe studentul suspect de coronavirus.

"Am luat legătura cu doamna profesor Cimpoieșu, șefa Comisiei de Medicină de Urgență. În momentul de față un singur medic rămas demisionar, este cel care a fost amendat. Mâine, doamna profesor va discuta împreună cu cei de la DSP și cu coordonarea lor la nivel central despre această situație. Vă asigur că Unitatea de Primiri Urgențe de la Bacău funcționează normal", a afirmat ministrul.

În opinia sa, ca în "multe situații", la Bacău "probabil este un conflict interuman pe care-l vom soluționa". Întrebat a cui era atribuția de a anunța DSP-ul local, ministrul Costache a anunțat că, potrivit prevederilor și procedurilor medicale în vigoare, medicul care a tratat suspectul de coronavirus, dar și unitatea sanitară trebuiau să anunțe DSP-ul. "Cei de la DSP și-au dat seama de acea suspiciune de coronavirus dintr-o conferință de presă, ceea ce este nefiresc", a mai precizat ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel