Ministrul Educației, propunere: când ar putea trece școlile în sistem online

Sorin Cîmpeanu. FOTO gov.ro
Ministrul Educației propune ca școlile să treacă în sistem online doar în situația în care la nivelul localităţii este declarată starea de carantină.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, îi propune ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ca şcolile să treacă în sistem online numai dacă localitatea respectivă este în carantină.

„Vă adresăm rugămintea de a analiza cu celeritate prezenta propunere a Ministerului Educaţiei de modificare a Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul Sars CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât şcolile trec în sistem online numai în situaţia în care la nivelul localităţii este declarată starea de carantină”, se arată în adresa trimisă de Cîmpeanu către Ministerul Sănătăţii, citată de Antena 3.

Printre argumentele şefului de la Educaţie se numără faptul că în şcoli se respectă regulile mai strict ca în alte locuri.

Ministerul Sănătăţii ia în calcul să schimbe modalitatea de impunere a carantinei. Se doreşte ca situaţia de la ATI să aibă o mai mare pondere atunci când se face calculul. De asemenea, se vrea să se ia în calcul şi numărul de teste efectuate. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

slanina - FOTO: Freepik@timolina
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel