Ministrul de Interne: În curând vom intra în normalitate. O nouă ordonanță militară

Ministrul de Interne Ion Marcel Vela. Foto: MAI
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat luni, 27 aprilie, o nouă ordonanță militară, cea cu numărul 10.

Ministrul de Interne Marcel Vela și-a început discursul de luni, 27 aprilie, mulțumind românilor pentru respectarea restricțiilor impuse.

”Încep prezentarea Ordonanței Militare nr 10 adresându-vă mulțumiri! În curând, ne vom apropia de normalitate. A fost greu, ne este greu, dar avem același obiectiv: să întărim protecția în fața acestui inamic”, a afirmat ministrul Vela.

Acesta a anunțat ”o veste bună” pentru vârstnicii peste 65 de ani: ”Circulația e permisă în afara locuinței în următoarele situații: indiferent de intervalul orar, pot circula în afara locuinței pentru deplasare în interes profesional, pot să se deplaseze în situația în care au nevoie de asistență medicală care nu poate fi amânată, inclusiv tratamente oncologice, dializă. Totodată, pot face deplasări pentru activități agricole”.

Vârstnicii pot ieși din case între orele 7.00 și 11.00, respectiv 19.00 și 22.00.

Ministrul a anunțat că unele zboruri vor fi, în continuare, suspendate din și spre Spania, Austria, Belgia, Elveția, SUA, Anglia, Irlanda de nord, Turcia, Olanda, Belgia, Iran, Italia, Franța, Germania.

Marcel Vela a subliniat că ”relaxarea de după 15 mai va fi una graduală” și că și după această dată românii trebuie să fie responsabili mai ales că vine 1 mai și ”vremea este frumoasă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel