Ministerul Sănătății cumpără cira 32.000 de flacoane de remdesivir

Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Autoritățile au semnat un contract pentru achiziționare de noi doze de remdesivir, folosit în tratamentul bolnavilor cu forme grave de COVID.

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că s-a semnat un contract pentru cumpărarea de noi flacoane de Remdesivir.

”Ministerul Sănătății a semnat un nou contract pentru achiziția unei cantități de 32 800 flacoane Veklury (Remdesivir)100 mg. Medicamentul va fi distribuit, gratuit, către spitalele care asigură tratamentul pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme severe de boală.

Fondurile pentru achiziția produsului au fost asigurate din bugetul Ministerului Sănătății-Rezerva epidemică. Precizăm că, la data de 27 septembrie 2021, la nivel național, stocul pentru Veklury (Remdesivir) era de 24 185 flacoane.

Veklury (Remdesivir) a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată”, se arată într-un comunicat oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel