Ministerul Sănătății: cei 6 români de pe nava Diamond Princess au ajuns în țară

vasul Diamond Princess
Ministerul Sănătății anunță că în această dimineață au fost aduși în țară 6 cetățeni români aflați pe nava de croazieră Diamond Princess.

Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că, în această dimineață, 6 cetățeni români, aflați pe nava de croazieră Diamond Princess, au fost aduși în țară, după ce și-au exprimat dorința să fie evacuați.

”Repatrierea acestora s-a efectuat prin intermediul unui zbor medical organizat în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Toți cei 6 cetățeni (2 pasageri și 4 membri ai echipajului) au fost examinați medical înainte de îmbarcare, testați pentru noul coronavirus (COVID-19), testele fiind negative. În România, conform procedurilor, cele 6 persoane vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare”, se mai arată în comunicat.

Cei de la Ministerul Sănătății mai informează că nava de croazieră Diamond Princess se aflată în carantină din data de 3 februarie 2020 în portul Yokohama.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel