Mihail Lala, OK Medical: conform modelelor matematice, în aprilie va fi un mare vârf de COVID

Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Mihail Lala, managerul OK Medical, spune, la Interviurile DC News și DC Medical, că în aprilie va fi un vârf de infectări cu COVID.

Invitat la Interviurile DC News și DC Medical, Mihail Lala, managerul OK Medical, spune că România face la această oră foarte puține teste. ”30.000 de teste la nivel național sunt extrem de puține la nivelul țării pentru că există o matematică în spate. Noi trebuie să înțelegem că dacă nu faci nimic, problema nu se rezolvă de la sine. Noi avem senzația că trece, nu trece. Virusul nu trece”, afirmă managerul.

Acesta mai precizează că dacă în primăvara anului trecut, aproape acum un an de zile, când a apărut primul caz de COVID, nu se știa mare lucru despre boală și exista senzația că nu se știe despre ce e vorba și lumea s-a panicat.

”Acum a trecut un an. Nu putem să ne speriem la fel. Trebuie să fim conștienți de magnitudinea pericolului care ne paște. Spun iarăși public: conform modelelor matematice, conform tuturor estimărilor epidemiologice, vârful în luna aprilie 2020 va fi un mare vârf de COVID care va fi de 3-4 ori mai amplu decât cel din noiembrie 2020.

În principiu, acest virus are un ciclu de 6 luni. În principiu. Plus o lună, două, depinde de măsurile pe care fiecare țară le are, de structura sociologică, geografică etc. Să luăm ca punct de referință 6 luni ciclul acestui virus în societate. Se manifestă în oglindă de fiecare dată, se întâmplă cu un factor de multiplicare, adică baza de pornire în infectare este mai mare în următorul val, iar populația încă nu s-a imunizat colectiv sau încă nu a căpătat acea imunizare.

Avem valul 1, avem ciclicitate. Valul 2 mai mare, la ciclicitate valul 3 și mai mare ș.a.m.d. Până când aceste valuri la o ciclicitate medie de 6 luni vor începe să scadă ca și amplitudine”, explică managerul Mihail Lala. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel