Urmărește dezbaterea live

Mihai Bobonete, diagnostic ASCUNS. Care e BOALA care-l împiedică să bea: Nu mă plâng, sunt încă în putere

Mihai Bobonete - Foto: Instagram Mihai Bobonete
Mihai Bobonete a vorbit despre problemele sale de sănătate. Cu ce se confruntă celebrul actor.

Mihai Bobonete este unul dintre cei mai iubiți actori din România, iar acum se află și la masa juriului de la "Românii au Talent". Deși are un succes răsunător datorită muncii pe care a depus-o de lunul anilor, prin diversele apariții în seriale, emisiuni și filme, viața lui Mihai Bobonete nu a perfectă, iar actorul a dezvăluit prin ce momente a trecut.

Actorul a mai oferit și detalii neștiute despre începutul său în carieră, despre cât de multă muncă se ascunde în spatele "Las Fierbinți", cum s-a schimbat viața lui după ce s-a mutat în București și cât de greu i-a fost până a devenit celebru.

Vezi și: Ce să MĂNÂNCI și ce nu dacă ai BILA leneșă. Regimul alimentar, cea mai potrivită soluție

"Celor care cred că celebritatea m-a lovit peste noapte le spun doar că sunt în direcția opusă a adevărului, pentru că nu vreți să știți prin câte am trecut la începuturile mele în București. A fost greu, dar am reușit să răzbesc și să-mi croiesc propriul drum. Viața mea de până acum poate fi un subiect de scenariu de film de Bollywood. E oarecum scenariul clasic cu băiatul care e încercat la greu, dar care primește ceva de la cineva și reușește să răzbată. Stand-up comedy este propulsia mea în carieră și forma mea de autoterapie. (...)

Cam 8 luni pe an de muncă se ascunde în spatele Las Fierbinți, de la 5.45 la 20.00, fix cum ați citit. Cam 30.000 de pagini de text învățate în 10 ani de filmări, cam niște păr alb la toată lumea și câteva zeci de insomnii sau stări de anxietate și depresie, dar în rest bine… vorba lui Cuzin.

Duc piciorul târâș, mă înjunghie puțin pe la spate, am măselele puțin cariate, dar nu-i nimic… A, și îmi țiuie urechile la 6 fix în fiecare zi și nu mai văd nici de aproape și nici de la distanță, dar în rest sunt bine", a declarat Mihai Bobonete, pentru viva.ro.

Mai mult, întrebat dacă se poate trăi decent în România din profesia de actor, Mihai Bobonete a mai spus că: "Cred că se poate trăi decent și din actorie și joburi adiacente, dar totul e să muncești mult. Nu cred că poți să faci averi peste noapte cu actoria. Nu poți avea succes peste noapte cu un rol, trebuie să muncești și să capeți înțelepciune, iar veniturile pecuniare vin cu experiența și creșterea valorii. Nu mă plâng și, slavă Domnului!, sunt încă în putere să pot munci și nu fug de muncă, așa că să vină și banii, că nu strică".

Mihai Bobonete, diagnostic

 

Atacurile de panică și momentele de anxietate nu sunt singurele probleme cu care Mihai Bobonete se confruntă. 

Fiind jurat al emisiunii "Românii au Talent", acesta face publicului tot felul de dezvăluiri despre el. Printre aceste dezvăluiri se numără și diagnosticul pe care l-a primit din partea medicilor.

Mihai Bobonete a dezvăluit că suferă de steatoză hepatică, afecțiune care nu îi permite să bea și pentru care este obligat să țină un regim strict pentru a nu avea probleme și mai mari.

Smiley și Pavel Bartoș s-au oferit să îi ofere un cocktail actorului, dar acesta a spus că nu mai consumă alcool și a spus că suferă de steatoză.

"Am și steatoză, adică mi-a crescut ficatul de la grăsime, deci eu nu beau", le-a spus actorul celor doi prezentatori de la PRO TV.

Practic, boala lui Mihai Bobonete apare atunci când celulele hepatice se încarcă cu grăsime în exces. În momentul în care nivelul de grăsime, care în mod normal trebuie să fie mic, depășește 5%-10% din ficat înseamnă că pacientul are steatoză hepatică.

Ce simptome are steatoza hepatică?

În timp ce unii dintre oamenii cu această afecțiune sunt asimptomatici, alții prezintă dureri abdominale acute, senzații de plenitudine în partea dreaptă a abdomenului, greață, oboseală extremă sau pierderea poftei de mâncare.

Steatoza hepatică devine periculoasă dacă nu este tratată și se poate ajunge la ciroză hepatică sau carcinom hepatic.

Vladimir Putin, DIAGNOSTIC. Psihiatrul Gabriel Diaconu, dezvăluire: Întrebarea pe care nu și-a pus-o NIMENI despre el

Steatoza hepatică (ficatul gras) și steatohepatita, diferențe. Dr. Bădescu (Sanador): Diagnosticul este relativ simplu

 

Dr. Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie, de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre steatoza hepatică (ficatul gras) și steatohepatita. 

"Este bine de menționat steatohepatita. De steatoză hepatică știe toată lumea - ficatul gras. Poate să aibă o încărcare cu grăsime a ficatului, o steatoză banală, ce poate fi depistată ecografic, fără să aibă alte conotații. În schimb, dacă această steatoză se însoțește de modificări citologice, mai ales biochimice...deci sunt pacienți tineri care au transaminazele mari. Când spun tineri, mă refer la cei cu vârsta de 30 - 40 de ani. La niște analize obișnuite, văd că au transaminazele mari. Și nu știu de ce. Atunci te apuci și le cauți markerii virali - sunt negativi, cauți alte cauze - o hepatită autoimună etc. Dacă au asociat și un sindrom metabolic, sunt persoane sedentare, gurmande, atunci acest sindrom metabolic, cu steatoza hepatică și steatohepatita adiacentă, diagnosticul este relativ simplu. Măsurile dietetice, în principal, reglează destul de bine aceste afecțiuni. Este destul de greu să-i spui unei persoane să țină regim, e mai simplu să înghită trei pastile.", a precizat medicul gastroenterolog Teodor Bădescu pentru DC MEDICAL. 

Ce este steatohepatita

 

"Dacă steatoza hepatica se însoțește și de alterarea probelor hepatice (citoliză sau/și colestază hepatică), vorbim despre steatohepatită, care definește, pe lângă încărcarea cu grăsime, și o inflamație acută a țesutului hepatic. Aceasta apare frecvent în urma consumului excesiv de alcool, dar și independent de acesta, în principal în situații precum: sindromul ovarelor polichistice, pierderea rapidă în greutate (inclusiv după chirurgia bariatrică, posibil prin eliberarea rapidă în circulație a unei mari cantități de acizi grași liberi), în hepatitele virale B și C, după administrarea unor medicamente (amiodaronă, tamoxifen, glucocorticoizi, tetraciclină, estrogeni, metotrexat) sau în unele boli metabolice (boala Wilson, tulburări de depozitare a glicogenului, abetalipoproteinemia și hipobetalipoproteinemia, galactozemia, homocisteinuria etc.).

Diagnosticul de steatohepatită se stabilește doar de către medicul specialist, în urma unei anamneze corecte și a unor analize și investigații complete. Acestea cuprind, pe lângă probele hepatice uzuale, și altele mai puțin cunoscute, precum testul FibroMax sau efectuarea unei elastografii hepatice.", a scris medicul Teodor Bădescu pe blogul Sanador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel