Mihaela Bilic recomandă ciorba, dimineață, la prânz și seara: Nu veți greși făcând asta. Rezultatul e garantat

mihaela bilic recomanda ciorba. FOTO Pexels @ Jan Ohajdova
Mihaela Bilic pune ciorba și supa pe același nivel cu dietele de detox.

Mihaela Bilic, celebrul nutriționist, atrage atenția cu privire la unul dintre cele mai frecvente feluri de mâncare de odinioară, din România, pe vremea când la masă aveam felul principal și felul al doilea. Tot ceea ce înseamnă supe, ciorbe, borșuri, pe care Mihaela Bilic le poate pune pe același nivel cu multiplele cure de detox.

”Ghici ghicitoarea mea... la ce-i bună supa?

Nu știu câtă ciorbă se mai mănâncă în casele românilor, dar e păcat că nu o prețuim la adevărata ei valoare. Măcar acum, când ne dorim cu toții să facem o schimbare, ar trebui să luăm în calcul supa.

Cât despre gătit, există variante simple și elegante: legume congelate și roboți de bucătărie. Recunosc că ciorba de perișoare o face mama, însă supa cremă știu și eu să o fac.

Poate credeți că glumesc când spun că nu e nevoie să cheltuim banii pe nutriționiști și programe detox. Cu supă/ciorbă puteți obține rezultate acasă, la voi în bucătărie”, a scris Mihaela Bilic pe contul său de Facebook.

Supa ne scoate din impas

”Nu știți ce preparate să mâncați, în ce cantitate sau cum să le combinați? Răspunsul e simplu: o farfurie de supă vă scoate din impas!

Nu degeaba nutriționiștii au recunoscut că 'de la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai echilibrat în alimentație'. Iar dovada am primit-o într-un magazin din Italia, unde vânzătoarea mi-a spus soluția pe care toată lumea o aplică  după sărbători - 'minestra'.

Ciorbă dimineață, la prânz și seara? Da, nu veți greși făcând asta”, a mai scris nutriționistul, adăugând că dacă o veți consuma fără pâine, ”rezultatul e garantat”.

”Slăbim cu ciorbă, salate și iaurt, nu cu semințe”. Bilic, mesaj tranșant: Da, din păcate tot ce e bun, îngrașă

"Stomacul nostru nu știe să numere caloriile, este impresionat doar de volum. Simțim că ne-am săturat doar atunci când stomacul este plin!

Însă nu e totuna dacă mâncăm cașcaval sau frunze de salată.

Alegeți produse pline de apă sau aer, cu volum mare și calorii puține.

Slăbim cu ciorbă, salate și iaurt, nu cu semințe, brânzeturi și mezeluri. Da, din păcate tot ce e bun, îngrașă", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram. 

Alimentul considerat ”o extra carne”. Bilic: Grav este că uităm să îl includem în dietă

”Ultima fiță în materie de nutriție” pare să fie mini-conserva cu leguminoase, ce nu ar trebui să lipsească din nicio poșetă, afirmă medicul nutriționist Mihaela Bilic. De altfel, aceasta consideră că este benefică nu doar pentru sănătate, cât și pentru a reduce risipa alimentară.

”Mini conservele, un “accesoriu” la modă când vine vorba de alimentație sănătoasă!

 “Ce cară femeile în poșetă?” se întreabă mereu bărbații, cu un amestec de curiozitate și ironie? Adevărul e că poșeta unei femei este mai ceva ca Peștera lui Ali-Baba, poți să găsești în ea cele mai surprinzătoare și atipice lucruri… de care însă avem mare nevoie!

Și dacă până acum poșeta a avut chiar și rol de trusă de prim ajutor sau kit de bricolaj, aflați că mai nou poșeta ține loc de cămară! Da, nu râdeți, ultima fiță în materie de nutriție este să ai mereu la îndemână o mini conservă. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Cum refolosești COAJA legumelor de ciorbă. Florin Dumitrescu: M-au URÂT toate bunicuțele din țară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel