Mihaela Bilic, despre cei 2M care ne fac fericiți: "Efecte miraculoase. Neutralizează tot ce e rău"

Dr Mihaela Bilic. Foto: Facebook
Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit, prin intermediul unei postări pe Facebook, care sunt cele două ingrediente care ne fac fericiți. 

Ce este plăcerea și de ce toți tindem spre această stare? Mihaela Bilic este de părere că plăcerea este un amestec „de emoții și senzații pozitive: stare de bine, bucurie, liniște, satisfacție”.

„Muzica și mâncarea, cele 2 ingrediente care ne fac fericiți. Chiar dacă o recunoaștem sau nu, chiar dacă o conștientizăm sau nu, chiar dacă o permitem sau nu, noi, oamenii suntem într-o continuă căutare a plăcerii. Iar “plăcere”înseamnă un amestec de emoții și senzații pozitive: stare de bine, bucurie, liniște, satisfacție… Un fel de “rien va plus”, simțurile sunt profund mulțumite, corpul nu mai are nevoi, mintea nu mai are idei…doar plutești.

Muzica și mâncarea, efecte miraculoase

 

Cele mai banale și în același timp accesibile surse de plăcere autentică din viața noastră sunt mâncarea și muzica. Nu există persoană care să nu aibă feluri de mâncare responsabile de inducerea stării de bine- cu condiția să nu-și interzică această plăcere, considerată de multe ori vinovată. Există produse care atunci când le consumăm ne induc automat un sentiment de bun și bine. Și e normal să fie așa, mâncarea are rolul de a ne echilibra, de a elimina, fie și pentru moment, tot ce este negativ și neplăcut în viața noastră.

Același efect miraculos îl are și muzica, deși ne folosim de ea mult mai rar pentru a ne calma sau binedispune. Există un tip de muzică pentru fiecare stare de spirit și pentru fiecare dispoziție, cu condiția ca fiecare dintre noi să-și găsească ritmul potrivit. Sunetul, ca și gustul, are o legătură specială cu emoțiile noastre și prin intermediul unui cântec putem să călătorim în timp, să retrăim o amintire, să evadăm dintr-o situație, să dobândim un alt tip de energie. Muzica are putere terapeutică și poate determina sinteza de dopamină, adrenalină sau serotonină mai ceva decât o mâncare bună.

Nu are calorii, deci nu îngrașă!!

Unde mai pui că, spre deosebire de alimente, nu are calorii- deci nu îngrașă!! Mai nou dansul a fost declarat cea mai eficientă metodă antistres, antiaging, de protecție cardiovasculară și neurodegenerativă, tocmai pentru că combină efectul de relaxare al muzicii cu mișcarea indusă spontan de ritmul muzicii. Acolo unde mâncatul emoțional a ajuns să fie mai frecvent decât mâncatul de foame, cred că importanța muzicii în viața noastră a fost uitată sau ignorată. Nimeni nu ne îndeamnă să găsim și să ascultăm muzica care ne place, nu există nicio reclamă prin care să ne fie promovate melodii care ne dau stare de bine. Societatea are nevoie de consumatori, de la industria alimentară, vestimentară și a bunurilor de larg consum, până la industria Pharma, turism, sănătate și servicii, toată lumea profită de pe urma nevoii noastre de plăcere. Doar melodiile pe care le ascultăm nu îmbogățesc pe nimeni-înafară de sufletul nostru.

Așa că vă recomand să faceți un obicei din a “consuma” muzică, folosiți-vă de ea în mod activ pentru a vă încărca cu energie, a neutraliza tot ce e rău, a uita tot ce e neplăcut. Abuzați de melodii după bunul vostru plac, funcționează cel puțin la fel de eficient ca și mâncarea. Și nici nu aveți nevoie de prescripție de la nutriționist!”, este mesajul Mihaelei Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel