Migrenele: mai mult decât o simplă durere de cap. 4 concepții greșite despre migrene

migrena Foto: Freepik @creativeart
Migrena, o afecțiune complexă ce afectează milioane de oameni, necesită abordări eficiente pentru gestionarea simptomelor specifice.

Migrena este o afecțiune răspândită care afectează peste 37 de milioane de persoane în SUA și 148 de milioane în întreaga lume, unele dovezi sugerând o prevalență globală în creștere. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) raportează că migrenele sunt de două ori mai frecvente la femei decât la bărbați. Simptomul principal este o durere de cap moderată până la severă, 85% dintre acestea resimțind o durere pulsatilă. În jur de 60% au dureri unilaterale, iar 80% au greață și 30% vărsături.

Migrenele sunt inofensive

Migrenele nu sunt grave, dar pot fi cronice și debilitante dacă nu sunt tratate corespunzător. Mulți suferă de o productivitate redusă la locul de muncă și de întreruperi în activitățile familiale, sociale și de agrement.

Migrena hemiplegică, un tip familial, este asociată cu simptome neurologice și simptome de aură și poate duce la accident vascular cerebral. Cu toate acestea, este rară, afectând aproximativ 0,01% din populație. Migrenele hemiplegice care cauzează slăbiciune semnificativă sau paralizie pe o parte a corpului sunt rare, afectând aproximativ 0,01% din populație. Paralizia se rezolvă, de obicei, în câteva ore sau zile, dar în cazuri rare, poate provoca o paralizie de durată.

Citește și: Nefumătorii și cancerul pulmonar: mutațiile genetice îngreunează tratamentul. Este a cincea cauză principală de deces în lume în rândul nefumătorilor

Foto: Freepik @Drazen Zigic

O migrenă este doar o durere de cap

Migrena nu este doar o simplă durere de cap, potrivit MedicalNewsToday, ci o tulburare primară de cefalee care poate fi mai intensă și poate avea simptome însoțitoare. Poate fi de scurtă durată, durând doar câteva ore, sau poate persista timp de mai multe zile.

O persoană care suferă de migrenă va avea o combinație de simptome, printre care dureri puternice sau pulsatile moderate până la severe, sensibilitate crescută la sunete, mirosuri sau lumină, tulburări de vedere și probleme abdominale.

Unele persoane pot experimenta o etapă de prodrom, o perioadă de avertizare înainte de declanșarea migrenei, care include schimbări în rutina zilnică până la o zi sau două înainte de declanșarea migrenei. Semnele prodromale comune includ bâlbâiala excesivă, depresia, iritabilitatea și gâtul înțepenit. Aura migrenei este un simptom neurologic care precede imediat cefaleea și poate consta în tulburări vizuale sau fenomene senzoriale.

Aceste simptome sunt un semn de rău augur că o migrenă poate fi pe drum, dar ele oferă, de asemenea, o oportunitate de a iniția un tratament la începutul episodului de migrenă, îmbunătățind semnificativ probabilitatea de succes al tratamentului. Dr. Williams sfătuiește să se ia medicamente cât mai curând posibil pentru a avea cel mai mare efect asupra migrenei. Pe scurt, migrenele nu sunt doar o durere de cap, ci o tulburare primară de cefalee care poate fi mai mult decât o simplă durere de cap.

O cauză a migrenelor este cafeaua

Cofeina nu provoacă migrene, dar le poate declanșa la unele persoane. Consumul excesiv de cofeină poate declanșa migrene, dar poate, de asemenea, să atenueze durerile de cap, inclusiv migrenele. Consumul de cofeină la debutul unui atac poate scădea intensitatea, dar nu se recomandă utilizarea regulată. Sevrajul de cofeină este un factor frecvent de declanșare a migrenelor. Deși nu există dovezi suficiente pentru a recomanda renunțarea la cofeină, este important de menționat acest lucru.

Medicamentele pentru dureri de cap vor vindeca migrena

Migrena este o afecțiune care nu are leac, dar medicamentele pot ajuta la gestionarea simptomelor. Dr. Mikhael subliniază că medicamentele pentru migrene au ca scop prevenirea episoadelor de migrenă și utilizarea "medicamentelor abortive" dacă apare un episod, nu ca un tratament.

Acestea fiind spuse, migrena este o afecțiune frecventă și severă care poate fi gestionată prin intervenții farmaceutice și modificări ale stilului de viață. Pe măsură ce oamenii de știință își continuă cercetările, este posibil să descopere tratamente mai eficiente și, eventual, un tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

scobitori - FOTO: Freepik @wirestock
EXCLUSIV

Crossuri externe

pixel