Migrenă cu sau fără aură, nou medicament aprobat

Pastile
Administrația Americană a Medicamentelor și Alimentelor (FDA) a aprobat recent un nou medicament pentru tratamentul acut pentru migrenă, cu sau fără aură, care are efect rapid, dar după care nu ai voie să conduci circa 8 ore.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat comprimatele Reyvow (lasmiditan) pentru tratamentul acut (activ dar pe termen scurt) al migrenei cu sau fără aură (un fenomen senzorial sau tulburări vizuale) la adulți. Reyvow nu este indicat pentru tratamentul preventiv al migrenei.

„Reyvow este o nouă opțiune pentru tratamentul acut al migrenei, o afecțiune dureroasă care afectează unul din șapte americani", a declarat dr Nick Kozauer, director adjunct al Diviziei de Produse Neurologice din cadrul FDA's Center for Drug Evaluation and Research. „Comunitatea persoanelr cu migrene este interesată de opțiunile suplimentare de tratament și rămânem angajați să continuăm să colaborăm cu părțile interesate pentru a promova dezvoltarea de noi terapii pentru tratamentul acut și preventiv al migrenei."

Durerea de cap din migrenă este adesea descrisă ca o durere palpitantă intensă sau pulsabilă într-o zonă a capului. Simptomele suplimentare includ greață și / sau vărsături și sensibilitate la lumină și la sunet. Aproximativ o treime dintre indivizii care suferă de migrene se confruntă, de asemenea, cu aură, cu puțin timp înainte de migrenă. O aură poate apărea ca lumini intermitente, linii în zig-zag sau o pierdere temporară a vederii. Migrenele pot fi adesea declanșate de diverși factori, incluzând stresul, modificările hormonale, luminile luminoase sau intermitente, lipsa de alimente sau somn și dieta. Migrena este de trei ori mai frecventă la femei decât la bărbați și afectează mai mult de 10% din oamenii din întreaga lume.

Eficacitatea Reyvow ca tratamentul acut al migrenei a fost demonstrată în două studii randomizate, dublu-orb, controlate cu placebo. Un număr de 3.177 de pacienți adulți cu antecedente de migrenă cu sau fără aură, au tratat un atac de migrenă cu Reyvow în aceste studii.

Eficacitate și reacții adverse

În ambele studii, procentele de pacienți a căror durere s-a rezolvat și al căror cel mai deranjant simptom (greață, sensibilitate la lumină sau sensibilitate fonică) s-a rezolvat la două ore după tratament au fost semnificativ mai mare în rândul pacienților care au primit Reyvow cu toate dozele, comparativ cu cei care au primit placebo. Deși pacienților li s-a permis să ia un medicament „de salvare" la două ore după administrarea Reyvow, opioidele, barbituricele și triptanii nu au fost permise în termen de 24 de ore de la administrarea medicamentului de studiu. Douăzeci și două la sută dintre pacienți au luat un medicament preventiv pentru migrenă.

În timpul administrării Reyvow, există riscul de a deteriora conducere. Pacienților li se recomandă să nu conducă și să nu opereze utilaje cel puțin opt ore după ce au luat Reyvow, chiar dacă se simt suficient de bine pentru a face acest lucru. Pacienților care nu pot urma această indicație sunt sfătuiți să nu ia Reyvow. Medicamentul determină depresia sistemului nervos central (SNC), inclusiv amețeli și sedare. Trebuie utilizat cu precauție dacă se ia în asociere cu alcoolul sau alți depresori ai SNC.

Cele mai frecvente reacții adverse care au fost raportate la pacienții din studiile clinice au fost amețeli, oboseală, senzație de arsură sau de înțepătură la nivelul pielii (parestezie) și sedare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel