Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Micul dejun, masa campionilor. Legătura cu notele de la școală
21 noi, 23:32
Elevii care au mâncat rar micul dejun în zilele de școală au obținut note mai mici decât cei care n-au sărit această masă, potrivit unui nou studiu.
Sandviș  FOTO: Pixabay

Micul dejun, note. Cercetătorii de la Universitatea din Leeds, Marea Britanie, au demonstrat, pentru prima dată, o legătură între consumul micului dejun și notele elevilor de gimnaziu la GSCE - un  set de examene date în Anglia, Wales, nordul Irlandei și alte teritorii britanice. GSCE sunt susținute de elevii de 15-16 ani, iar setul de examene poate cuprinde între 5 și 12 subiecte.

Adunând împreună toate rezultatele examenelor unui elev, autorii studiului au descoperit că acei copii care au spus că au mâncat rar micul dejun au obținut note mai mici decât cei care rareori au ratat masa de dimineață. Cercetarea este publicată astăzi în revista Frontiers in Public Health.

Cercetătorul principal dr. Katie Adolphus, de la Școala de Psihologie a Universității din Leeds, a declarat, potrivit sciencedaily:

„Studiul nostru sugerează că elevii din gimnaziu sunt în dezavantaj dacă nu primesc o masă de dimineață pentru a-și alimenta creierul, într-o zi de școală. Marea Britanie are o problemă din ce în ce mai mare de sărăcie alimentară, cu o jumătate de milion de copii care ajung la școală în fiecare zi prea flămânzi pentru a învăța. Anterior am arătat că mâncarea micului dejun are un impact pozitiv. Această cercetare sugerează că alimentația precară este asociată cu rezultate mai proaste la școală".

Cercetătorii mai spun că descoperirile lor susțin apelurile de a extinde actualul program limitat de acordare a micului dejun școlar gratuit pentru a include fiecare școală de stat din Anglia.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Grijă ce mâncați de sărbători! Comercianți de la un târg de Crăciun, amendați
Vicepreședintele Comisiei pentru sănătate din Senat: E nevoie de schimbarea legii rezidențiatului
Lapte praf, mii de cutii în depozitul DSP Olt. Cum ajunge la beneficiari
Ambulatoriul Spitalului Siret, extins și modernizat cu milioane de euro. Va avea jacuzzi și saune
Rezidențiat. Reacția studenților la propunerea Ministerului Sănătății
Aparatură medicală performantă la Spitalul Județean Brăila. Valoarea investiției
Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, secretar de stat în Ministerul Sănătății
Raed Arafat, susținut de zeci de medici. Aceștia amenință cu proteste
Comentarii