Microbii nevăzuți din casă, cât de des trebuie curățate obiectele

Microbii nevăzuți, cât de des trebuie curățate obiectele din locuință  FOTO: pexels.com
Dacă unele obiecte din casă ar fi bine să fie curățate zilnic precum masa din bucătărie și smartphone-ul, altele săptămânal sau chiar lunar.

Obiectele pe care le folosim zilnic în casă trebuie curățate unele zilnic, altele săptămânal sau lunar. Experții webmd.com au făcut un ghid cu cât de des ar fi bine să fie curățate lucrurile pe care le utilizăm:

1. Bucătăria - zilnic ar fi bine să fie șterse și dezinfectate suprafețele pe care pregătiți mâncarea, masa. Podeaua -săptămânal, însă dacă aveți copii e posibil să faceți curat după fiecare masă.

2. Mașina de spălat vase: lunar - aruncați într-o ceașcă de bicarbonat de sodiu și lăsați una sau două cești de oțet în raftul superior, iar apoi programați mașina la un ciclu regulat.

3. Frigider: trimestrial – ca să preveni apariția germenilor goliți frigiderul o dată la 3-4 luni, curățați rafturile și pereții cu o lingură de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un litru de apă

5. Covoare: săptămânal - menținerea curățeniei pardoselilor este cheia pentru reducerea declanșării alergenilor în casă

6. Așternuturi: săptămânal - în apă suficient de fierbinte pentru a ucide bacteriile; dacă aveți animale și luați gustări nocturne în pat înseamnă că va trebui să le schimbați mai devreme.

7. Filtrele de aer: lunar - la fel si filtrele de aer condiționat din camera.

8. Prosoape de baie: la câteva folosiri - după trei sau patru dușuri normale, mai des, dacă lucrați foarte mult.

9. Periuță de dinți: trimestrial - după câteva luni, firele se prea uzate pentru a lucra așa cum ar trebui.

10. Smartphone: zilnic - amprentele pe care le lăsați pe ecran sunt o capcană de grăsime pentru germeni; studiile arată că alcoolul este cel mai bun pentru uciderea bacteriilor, dar verificați înainte să nu deterioreze telefonul.

11. Telecomanda TV: săptămânal – ar fi bine să-i scoateți înainte bateriile; folosiți tampoane de bumbac înmuiate în apă ușoară cu săpun pentru a scoate amprentele lipicioase, uleioase din jurul butoanelor; apoi ștergeți totul cu o soluție de o parte din oțet și două părți de apă pentru a ucide bacteriile verificați compartimentul bateriei să fie uscat înainte de a pune alimentarea înapoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel