Răul de mișcare afectează foarte...
MICAFUNGINUM – prospect:
Denumirea comercială: MYCAMINE
Forma: Pulbere pentru soluție perfuzabilă
Indicații: Adulți, adolescenți cu vârsta > 16 ani și vârstnici: tratamentul candidozei invazive; trat. candidozei esofagiene la pacienți pentru care este indicat trat. i.v.; profilaxia infecțiilor cu Candida la pacienți supuși transplantului de celule stem hematopoietice alogene sau la pacienți la care este de așteptat să prezinte neutropenie (număr absolut de neutrofile < 500 celule/ pl) pentru 10 sau mai multe zile.
Copii (inclusiv nou-născuți) și adolescenți cu vârsta < 16 ani: trat. candidozei invazive; profilaxia infecțiilor cu Candida la pacienți supuși transplantului de celule stem hematopoietice alogene sau la pacienți la care este de așteptat să prezinte neutropenie (număr absolut de neutrofile < 500 celule/pl) pentru 10 sau mai multe zile.
Contraindicații: Hipersensibilitate.
Atenție!: Trat. cu micafungin a fost asociat cu o alterare severă a funcției hepatice (creșterea ALT, AST sau bilirubină totală > 3 ori), atât la voluntari sănătoși, cât și la pacienți. La unii pacienți s-au raportat disfuncționalități hepatice, hepatită sau insuficiență hepatică mai severe, inclusiv cazuri letale. Pacienții pediatrici cu vârsta < 1 an pot fi mai predispuși la afecțiuni ale ficatului. Trat. cu micafungin trebuie administrat după evaluarea atentă a raportului beneficiu-risc, în special la pacienții care prezintă o alterare severă a funcției hepatice sau boli hepatice cronice cunoscute ca reprezentând stări preneoplazice, cum ar fi fibroza hepatică avansată, ciroza, hepatita virală, hepatopatie neonatală sau defectele enzimatice congenitale sau la pacienții care urmează o terapie concomitentă cu medicamente cunoscute ca hepatotoxice și/sau genotoxice.
Reacții Adverse: Cu frecvență mai mare de 1/1000: leucopenie, neutropenie, anemie, pancitopenie, trombocitopenie, eozinofilie, hipoalbuminemie, hipo sau hiperpotasemie, hipomagneziemie, hipocalcemie, hiponatremie, hipofosfatemie, anorexie, cefalee, somnolență, tremor, amețeli, disgeuzie, insomnie, anxietate, confuzie, flebite, hTA sau HTA, hiperemie facială, dispnee, greață, vărsături, diaree, durere abdominală, dispepsie, constipație, creșterea valorilor fosfatazei alcaline serice, creșterea valorilor AST și ALT, creșterea bilirubinemiei (inclusiv hiperbilirubinemie), anomalii ale testelor funcționale hepatice, IH, creșterea valorilor gammaglutamiltransferazei, icter, colestază, hepatomegalie, hepatită, erupție cutanată, urticarie, prurit, eritem, creșterea valorilor creatininei serice și a ureei sanguine, agravarea IR, pirexie, frisoane, tromboză și durere la locul de injectare, inflamare la locul de perfuzie, edeme periferice, creșterea valorilor lactat dehidrogenazei serice, reacții anafilactice/anafilactoide, hipersensibilitate, tahicardie, palpitații, bradicardie, hiperhidroză.
Răul de mișcare afectează foarte...
Numerologul Mihai Voropchievici spune...
Cancerul de prostată este a doua...
Ordinul ministrului Sănătăţii...
Insomnia, stresul, anxietatea, sunt...
Boala COID-19 evoluează diferit, cu...
Astrologul Daniela Simulescu a vorbit...
Grăsimile Omega 3 aduc o serie de...
Aproape 62.000 de persoane au fost...
Agenția SUA pentru Medicamente...
România a depășit pragul de 1 milion...
Previziunile astrale pentru sâmbătă,...
Medicul cardiolog Vasi Rădulescu a...
Ghimbirul are efecte benefice pentru...
Opt pacienţi ai Spitalului „Foişor”...
Preşedintele Colegiului Medicilor din...
În Spitalul Foișor erau 105 pacienți...
Sindromul colonului iritabil este una dintre...
Ministerul Sănătății anunță, într-un...
Psihiatrul Gabriel Diaconu este...
DC Medical a intrat în posesia...
Prof dr Alexandru Rafila a explicat...
Rozalina Lăpădatu, președintele...
Secretarul de stat în Ministerul...
Dr Tudor Ciuhodaru de la UPU Iași...
Spitalul de ortopedie Foișor din...
Rapperul şi actorul american Earl...
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu,...
Dr. Gabriela Udrea spune că medicația...
Neuralink, compania de implanturi...
Un nou tratament probiotic pe baza de...
Dieta pentru creșterea masei...
O japoneză ai cărei plămâni au fost...
Cunoscutul medic nutriționist Mihaela...
Ministerul Sănătății a reacționat...
Medicul Vasi Rădulescu a explicat...
Asistentele medicale de la un spital...
Medicul Octavian Jurma a comentat pe...