Mic dejun. Cerealele conțin glifosat toxic, risc de cancer

Un studiu efectuat recent a demonstrat că cerealele servite la micul dejun conțin de aproape 18 ori mai mult glifosat decât prevăd normele de siguranță.  

Preocupările privind efectele asupra sănătății ale glifosatului continuă să crească ca dovadă a efectelor nocive și expunerea larg răspândită, ca urmare a prezenței în anumite alimente.

În ultimii ani, cercetătorii au descoperit că poate afecta capacitatea corpului de a produce proteine pe deplin funcționale, inhibă calea shikimate (găsită în bacteriile intestinale) și interferează cu funcția enzimelor citocromului P450 (necesară pentru activarea vitaminei D și crearea de nitric oxid și sulfat de colesterol).

Glifosatul perturbă sinteza și transportul sulfatului; interferează cu sinteza aminoacizilor aromatici și metioninei, având ca rezultat lipsa de acid folic și neurotransmițător; tulbură microbiomul acționând ca un antibiotic; inhibă eliberarea hipofizară a hormonului de stimulare a tiroidei, care poate duce la hipotiroidism

Brevetul a fost, de asemenea, legat de anumite forme de cancer. În martie 2015, Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului (IARC) a clasificat glifosatul drept "probabil carcinogen" (clasa 2A), pe baza "dovezilor limitate" - Limfomul non-Hodgkin și cancerul pulmonar la om.

Îngrijorări cu privire la glifosatul din alimente

Recent, s-a dezvăluit ca glifosatul este un contaminant de bază în cerealele pentru micul dejun Cheerios, dăunătoare sănătății copiilor.

În prima rundă de testare, publicată în august 2018, 43 din 45 de produse alimentare fabricate cu ovăz au fost testate pozitiv cu glifosat, dintre care 31 au avut niveluri de glifosat mai mari decât oamenii de știință consideră că ar fi sigur pentru copii.

Nu există nicio limită sigură pentru copii

După cum te-ai fi așteptat, General Mills (care produce Cheerios) insistă că produsele lor sunt sigure deoarece respectă standardele EPA și că nivelurile de glifosat sunt prea mici pentru a reprezenta riscuri pentru sănătate.

Într-o declarație adresată CNN, un purtător de cuvânt al General Mills a spus: "Nivelurile extrem de scăzute ale reziduurilor de pesticide menționate în rapoartele recente sunt o mică parte din suma pe care o permite guvernul".

Doar pentru că este în limitele legale nu înseamnă că este în siguranță. Există dovezi care sugerează că s-au făcut manevre pentru a reduce efectele dăunătoare ale glifosatului și că, timp de zeci de ani, glifosatul a fost considerat în mod greșit inofensiv!

Într-adevăr, puțini oameni, în special copiii, mănâncă numai o singură porție dintr-un singur produs care conține glifosat și atunci când aproape toate alimentele de pe piață sunt contaminate cu glifosat, cum poate cineva să pretindă că populația se află în siguranță?

Producția de glifosat a crescut cu peste 1,200 la sută între 1993 și 2016, astfel încât expunerea la acest ierbicid în mod clar este o problemă tot mai mare. Chiar dacă există un pericol, nicio organizație sau agenție nu se uită la efectele sinergice ale combinării glifosatului cu alte substanțe chimice din aprovizionarea cu alimente, inclusiv cu alte pesticide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel