Mișcarea, extrem de importantă de Sărbători! Sfaturile nutriționistului, Ep 9

Plimbarile prin zăpadă fac minuni pentru siluetă. Contează mișcarea
EXCLUSIV
Zilele libere de Sărbători ne fac mai relaxați și, poate, mai leneși. Dar nu trebuie să ne lăsăm „pe o ureche”, cum spune vorba din bătrâni, atrage atenția medicul nustriționist Anca Hâncu. Mișcarea și exercițiile fizice sunt foarte importante pentru starea noastră de sănătate și pentru greutate. Ce putem face ca să nu ne îngrășăm, în Sfaturile nutriționistului, Ep. 9, EXCLUSIV la DC MEDICAL.

EXCLUSIV la DC MEDICAL, medicul nutriționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne explică, în „pastile" zilnice, ce și cum să mâncăm de Sărbătorile de Iarnă. În acest al 9-lea episod din Sfaturile nutriționistului, medicul ne spune ce trebue să facem ca să nu ne îngrășăm de Sărbători.

Stilul de viață sănătos nu înseamnă numai nutriție. Înseamnă și mișcare, adică activitate fizică. În perioada Sărbătorilor, cele două-trei zile libere de Crăciun, când doar ne plimbăm de la o masă la cealalta, de la restaurant la prieteni, sau avem musafiri acasă, va fi poate ceva mai greu. Pentru cei care fac mișcare în mod obișnuit este un obicei și se vor duce, cu siguranță, și în zilele acelea la sport, la sală, la înot", arat dr. Anca Hâncu.

Ce faci când nu ești obișnuit să fii activ

Dar ce fac ceilalți, care nu au de obicei o viață activă fizic?

Pentru ceilalți va fi o mare provocare. Totuși, dacă după masă se poate organiza o mică plimbare, măcar de la prieteni până acasă sau prin parc ar fi ideal chiar dacă vremea este mai rece. Ne îmbrăcăm corespunzător și mișcarea va stimula arderea caloriilor în exces", arată nutriționistul.

În fond, scopul nostru este ca de Crăciun să nu ne îngrășăm, așa că nu strică să ieșim la plimbare, dacă tot avem timp liber suplimentar.

Întreg episodul 9 din Sfaturile nutriționistului, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel