Palpitațiile inimii, adesea...
Doar șase minute de mers pe jos poate crește motivația unei persoane de a efectua activități fizice și poate îmbunătăți senzația lipsei de energie, oboseală, depresie și confuzie. Acestea sunt rezultatele cercetărilor efectuate de către profesorul asociat în terapie fizică al Universității Clarkson, Ali Boolani.
Boolani a finalizat recent un studiu în care a măsurat starea de spirit a pacienților cu vârsta peste 65 de ani, înainte și după ce a făcut o plimbare de șase minute și a descoperit că pacienții au observat o scădere a oboselii mentale și îmbunătățirea energiei fizice după plimbare.
Pacienții au fost invitați să participe la un studiu de trei zile. În prima zi, Boolani și echipa sa și-au măsurat stările de spirit, i-au făcut să se plimbe și să-și măsoare din nou stările de spirit după plimbare. În zilele a doua și a treia, pacienților li s-a oferit sarcini cognitive care au fost menite să-i facă să se simtă mai răi, după care starea lor de spirit a fost măsurată. Apoi, au făcut din nou câte o plimbare.
„I-am făcut să meargă timp de șase minute în jurul unui obiect și i-am făcut să meargă într-un ritm cu care s-au simțit confortabili”, a spus Boolani. „Chiar și în zilele în care au avut sarcini cognitive au început să se simtă mai bine și chiar s-au ridicat deasupra liniei de bază, ceea ce a fost foarte bine".
Potrivit lui Boolani, nivelul de anxietate la pacienți a scăzut.
„Sentimentele de anxietate s-au îmbunătățit cu siguranță, aceasta este pe linia celor mai multe studii care arată că activitatea fizică îmbunătățește sentimentele de anxietate”, a spus el.
Pe lângă o creștere a energiei fizice și o scădere a oboselii mentale, Boolani a măsurat nivelurile de motivație ale pacienților.
„S-a dovedit că, după șase minute de activitate fizică, au fost mai motivați să îndeplinească sarcini fizice”, a spus el. „Într-un cadru real, dacă aveți o zi grea, nu vă doriți să faceți un antrenament, dar poate șase minute de mers pe jos vă pot face mai motivați să fiți mai activ fizic."
Potrivit lui Boolani, studii similare au fost efectuate în trecut, dar șase minute este cel mai scurt timp pe care cineva a testat impactul mersului.
El a spus, de asemenea, că ritmul în care pacienții au mers a avut un impact asupra nivelului lor de energie și oboseală.
„Cu cât au mers mai repede, cu atât sentimentele lor de energie au crescut și sentimentele de oboseală au scăzut”, a spus Boolani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...