Mesaj Colegiul Farmaciștilor: 25 septembrie - Ziua Mondială a Farmacistului. Câți farmaciști sunt în România

Farmacie
Ziua Mondială a Farmacistului se celebrează, din 2010 încoace, pe 25 septembrie. România are, conform Eurostat, mai mulți farmaciști la suta de mii de locuitori decât țări precum Austria și Germania. Iată mesajul Colegiului Farmaciștilor

În România, conform datelor din 2018 analizate de Eurostat, erau 90 de farmaciști practicanți la 100.000 de locuitori, un număr similar cu cel din Marea Britanie dar superior celui înregistrat în țări precum Polonia (77), Austria (72) și Germania (66), arată datele publicate vineri de Eurostat.

Cel mai mare număr de farmaciști înregistrați la nivelul Uniunii Europene era în Malta (129 la 100.000 de locuitori), Belgia (125) Spania și Italia (ambele cu 119 la 100.000 de locuitori). Urmează în ordine Franța, Lituania, Cipru, Portugalia și România.

Anul acesta, Ziua Mondială a Farmacistului are o temă specială. 

„Transformarea sănătății globale - este tema Zilei Mondiale a Farmacistului din acest an, asa cum a anunțat încă din luna martie, Federația Farmaceutică Internațională (FIP). În condițiile în care ne confruntăm cu toții cu provocările pandemiei COVID-19, această temă se încadrează în preocupările majore ale momentului, la nivel global.

Colegiul Farmaciștilor din România salută celebrarea Zilei Mondiale a Farmacistului, prilej cu care este oportun să evidențieze faptul că și farmaciștii din țara noastră contribuie la crearea unei lumi în care toți pacienții să beneficieze de acces la medicamente și tehnologii de sănătate de calitate, sigure și eficiente.

Profesia de farmacist este una dintre profesiile cheie din domeniul sănătății, iar tema din acest an este o oportunitate de a comunica modul în care farmaciștii transformă sănătatea prin activitatea pe care o desfașoară în multiple sectoare de profil, cum sunt: farmacia comunitară, farmacia de spital, laboratoarele de cercetare sau de analize medicale, industria farmaceutică și cosmetică, farmacia clinică, si nu în ultimul rând, autoritățile sistemului de sănătate publică.

Colegiul Farmaciștilor din România mulțumește tuturor membrilor săi care, de luni de zile, în contextul pandemic actual, lucrează neobosit pentru a opri răspândirea noului coronavirus și pentru a se asigura că oamenii continuă să aibă acces la medicamentele de care au nevoie”, a arătat farmacist Dumitru Lupuliasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel