Mersul pe jos, exercițiu suficient pentru sănătatea inimii

Accidentul vascular cerebral afectează tot mai mulți tineri
Mersul pe jos pare să fie un exercițiu suficient pentru o mai bună sănătate a inimii. Un studiu arată că persoanele de vârstă mijlocie care au obiceiul de a face plimbări lungi pe jos prezintă un risc mai mic de a dezvolta insuficiență cardiacă.

Cu cât o femeie de vârstă mijlocie sau mai în vârstă merge pe jos sau face alte exerciții fizice, cu atât riscul ei de a dezvolta insuficiență cardiacă este mai mic, arată un nou studiu. Insuficiența cardiacă este o afecțiune care indică faptul că inima este prea slabă sau prea rigidă pentru a pompa suficient sânge prin organism și afectează aproximativ 5,7 milioane de americani.

Cercetătorii au urmărit 137.000 de femei și au luat în caclul în ce măsură acestea aveau obiceiul de a face exerciții fizie sau de a merge pe jos. Studiul a fost realizat pe o perioadă de 14 ani, iar particpantele aveau între 50 și 79 de ani atunci când a început studiul, arată un articol din Harvard Health Publishing.

Concluziile au fost că femeile care au făcut un minim de activitate fizică au fost cu 11% mai puțin predispuse să dezvolte insuficiență cardiacă cei care nu au exersat deloc. Pe de altă parte, cele cu cel mai înalt nivel de activitate fizică au fost cu 35% mai puțin predipuse la insuficiență cardiacă.

Plimbarea a fost cea mai comună formă de exercițiu, reprezentând aproximativ 38% din activitatea pe care participanții au raportat-o. Constatările, publicate în Jurnalul de septembrie al Colegiului American de Cardiologie arată că niciodată nu este prea târziu pentru a începe să practicați exerciții fizice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel