Mersul pe jos, beneficii nebănuite în sănătatea inimii
06 ian, 08:43
Mersul pe jos, chiar și într-un ritm lejer, are efecte benefici asupra sănătății. 
Mersul la biserică face bine pentru sănătate

Mersul pe jos, chiar dacă este mai degrabă o plimbare, poate reduce riscul de a face hipertensiune arterială în special la femeile aflate în postmenopauză. Specialiștii de la Harvard Medical School au arătat că e suficientă o deplasare de 1,5 km în jumătate de oră, timp de cinci zile pesăptămână, pentru a vedea rezultate.
Cercetătorii s-au bazat pe date de la peste 83.000 de femei cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani care nu aveau tensiune arterială crescută. Când s-au alăturat studiului, au completat chestionare despre viteza și durata lor de mers. Acest lucru a fost urmat de chestionare anuale care includeau verificarea unui diagnostic de hipertensiune arterială.
După o urmărire medie de 11 ani, femeile care au mers într-un ritm de cel puțin 3 km/h timp de 2,5 ore pe săptămână au avut un risc redus de a fi diagnosticate cu hipertensiune arterială. Cei care au mers la viteze mai mari, chiar dacă nu au mers atât de mult timp, au avut, de asemenea, un risc mai mic. La fel ca alte forme de activitate fizică, mersul pe jos declanșează multe modificări care probabil contribuie la scăderea tensiunii arteriale, inclusiv reducerea nivelului de hormoni ai stresului și îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge. Studiul a fost publicat în numărul din noiembrie 2020 al revistei Hypertension.


Ştiri Recomandate

SULFASALAZINUM - prospect
Primele animale din lume vaccinate împotriva COVID-19
PODOPHYLLOTOXINUM - prospect
Tumoră pancreatică RARĂ, descoperită de medicii români
Tulpina africană, identificată la două persoane


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri