Această metodă simplă ne ajută să...
Cercetătorii au făcut un studiu, folosind date despre nutriție de la aproape 8.400 de persoane - inclusiv 753 care au spus că au mâncat un măr în fiecare zi. Dar, deși cei care au declarat că mănâncă zilnic mere păreau să folosească mai puține medicamente pe bază de prescripție medicală, ei nu au avut aceeași probabilitate să meargă la medic, față de ceilalți oameni din studiu.
Dar un articol recent din Critical Reviews in Food Science and Nutrition, care a inclus 16 studii ce implică consumul de mere, a găsit o serie de beneficii legate de inimă.
Consumul unui măr mediu pe zi poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și a inflamației, au concluzionat autorii. Merele nedecojite sunt surse bune atât de fibre, cât și de compuși numiți polifenoli, care aduc beneficii sănătății inimii.
Soiurile populare de mere includ Red Delicious, McIntosh, Fuji, Gala și Honeycrisp, dar peste 100 de soiuri sunt cultivate comercial. Păstrați merele în frigider sau într-un loc răcoros, pentru a le păstra proaspete.
Merele sunt gustări la îndemână, hrănitoare, în special asociate cu unt de arahide sau brânză cu conținut scăzut de grăsimi. Dar puteți, de asemenea, să puneți bucăți sau felii din aceste fructe crocante în diferite feluri de mâncare, inclusiv clătite cu cereale integrale, sandvișuri și salate, notează health.harvard.edu.
Un fruct mediu conține aproximativ 4,4 grame de fibre. Potrivit Clinicii Mayo, dietele bogate în fibre fac mai mult decât să regleze sistemul digestiv; ele pot, de asemenea, să scadă colesterolul, să ajute la controlul nivelului de zahăr din sânge și să reducă riscul de boli cardiovasculare și de cancer. În plus, aproximativ 20 la sută din măr este format din pectină, care a fost legată de scăderea colesterolului, potrivit Healthline.
Merele ajută bacteriile intestinale bune - Consumul de mere este excelent pentru sănătatea intestinelor. Conform Washington State University, un studiu a arătat cum compușii nedigerabili din mere contribuie la creșterea bacteriilor sănătoase. A avea bacterii intestinale sănătoase ajută la respingerea virușilor și a altor bacterii dăunătoare, potrivit University of California, Davis Health.Adăugarea merelor în dieta ta poate avea un efect major și asupra sănătății tale intestinale în general.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...