Melodia care a ajutat-o să învingă cancerul: Părea să mă urmărească. M-a ajutat să găsesc putere în cele mai întunecate momente

Cancer muzica - Foto: Freepik @seventyfour
O melodie a ajutat-o să treacă mai ușor peste lupta cu cancerul în stadiul 4 și să reușească să-l învingă. Această melodie a devenit un semn divin pentru ea. "Această melodie părea să mă urmărească".

Muzica joacă un rol important în viața noastră, inclusiv atunci când trecem prin momente grele sau boli precum cancerul. 

Muzica poate reduce stresul și anxietatea la pacienții cu cancer, ajutându-i să facă față mai bine tratamentelor dificile și să își mențină o atitudine pozitivă.

Terapia prin muzică stimulează producția de endorfine, cunoscute ca hormonii fericirii, ceea ce poate ameliora durerea și disconfortul resimțite de pacienți în timpul tratamentului oncologic.

Muzica poate oferi un sentiment de control și confort, ajutând pacienții să își exprime emoțiile și să facă față provocărilor emoționale asociate cu boala.

Mai mult, muzica poate juca un rol esențial în recuperare, oferind o distragere plăcută de la durere și disconfort, facilitând astfel procesul de vindecare.

Într-un articol anterior v-am prezentat povestea lui Shannon Maya Lamb, tânăra de 29 de ani care a aflat că are cancer pentru a doua oară în timp ce era însărcinată.(Vezi mai multe despre povestea ei - AICI)

Ea a descoperit pentru prima dată că are cancer în 2020 și, în urma diferitelor tratament, și-a pierdut o parte din plămânul drept, precum și ovarul stâng și trompa uterină stângă.

Shannon Maya Lamb a vorbit despre rolul important pe care muzica l-a jucat în timpul tratamentului ei și consideră că un hit clasic a fost un semn că totul va fi bine.

Foto: Freepik @Arif Hakim NH

Shannon Maya Lamb a dezvăluit că melodia care a ajutat-o să treacă peste tratamentul împotriva cancerului, după ce a avut ocazia să o întâlnească pe cântăreața Pixie Lott. Ea consideră că hitul clasic al lui Neil Diamond a fost un semn din partea bunicilor ei, asigurând-o că totul va fi bine.

"Muzica a fost un colac de salvare pentru mine în timpul călătoriei mele cu cancerul. M-a ajutat să găsesc putere în cele mai întunecate momente", a spus Shannon.

Întâlnirea cu Pixie Lott a fost un moment deosebit pentru Shannon, care a avut ocazia să afle ce înseamnă muzica pentru artista ei preferată.

"A fost minunat să o întâlnesc pe Pixie Lott și să o întreb ce înseamnă muzica pentru ea. M-a inspirat să-mi urmez visul de a avea o carieră de cântăreață", a mai spus ea.

Melodia care i-a oferit speranță

Pentru Shannon, melodia "Sweet Caroline" de Neil Diamond a avut un impact profund.

"Dacă ar fi să aleg o melodie preferată, ar fi Sweet Caroline. De la momentul în care am fost diagnosticată până la locul în care mă aflu astăzi, această melodie semnifică o conexiune mult mai profundă pentru mine", a spus ea.

Bunicii ei, care au iubit această melodie, o puneau mereu când ea era copil. Shannon a început să observe că, în momentele dificile ale luptei sale cu cancerul, această melorie apărea întâmplător pe radio, fie în mașină, fie chiar în spital.

"În special în momentele stresante sau cele de o importanță semnificativă - cum ar fi operația mea la plămâni - această melodie părea să mă urmărească. Îmi amintesc că eram în mașină, însărcinată în 16 săptămâni, și pur și simplu nu voiam să mă duc la operație. Eram la cinci minute de spital și, dintr-o dată, melodia a început să cânte la radio. Am zâmbit și m-am simțit instantaneu protejată și în siguranță, știind că este un semn de la bunicii mei, care îmi spuneau că totul va fi bine", a spus ea.

După ce a fost externată din spital, Shannon a avut parte de un moment surprinzător și emoționant.

"Sweet Caroline cânta în sala de așteptare", își amintește ea.

Pentru ea, această melodie a fost un refugiu în fața greutăților, oferindu-i atât putere mentală, cât și fizică.

"De fiecare dată când mergeam la RMN, ceream să fie pus Neil Diamond. Asta mă făcea să rămân puternică și îmi dădea curaj și confort. Era o amintire constantă că bunicii mei mă ghidau prin furtună", a încheiat Shannon.

Ascultă piesa AICI:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel